Az állóképek városa

0

Hongkong nem a hatalmas lakásokról ismert, a helyiek többsége nem palotákban lakik, és akkor még visszafogottak voltunk. A helyzet akkor sem sokkal jobb, ha az ember csak látogatóba érkezik oda, mint tette ezt anno a 90 millió fülöpke blog szerzője.

„Azt sejtettem, hogy nem lesz túl nagy a szobánk, a helyiek többsége is iszonyat kis lyukakban lakik, de leginkább úgy jellemezném, hogy minden kéznél volt, ugyanis teljesen kinyújtózni egyik irányban sem tudtam, pedig nem vagyok magas gyerek.

Ebből következően 2×2 méternél nagyobb nem lehetett, ehhez még jött egy 1,5 nm körüli fürdő, amit nézhetünk olyan szemszögből is, hogy a szappanos talpát is nyugodtan leteheti az ember, elesni lehetetlen ekkora helyen. A lényeg, hogy alvásra tökéletes volt és árban is megfelelt. (…)

Hongkong sziget kvázi egy hegy és bármerre is jártam, mindig volt fentebb vagy lentebb – kukacoskodóknak megjegyzem, nem a metrónál nem volt lejjebb és a hegycsúcsnál nem volt feljebb. Pont ettől izgalmas, amikor elnézel az egyik irányba és látod, hogy egy felhőkarcoló 25-ik emeletének a magasságában vagy aztán elnézel a másik irányba is és látod, hogy ott még csak most kezdődik egy másik felhőkarcoló.

Amellett, hogy nagyon sűrűn lakott város figyeltek arra, hogy zöld terület is legyen. (…) Komolyan mondom, a Hongkong park, ami teljesen ingyenes, különböző kiállítások vannak benne és még egy mini állatkert is, sokkalta igényesebb, mint mondjuk a legjobb manilai állatkert, ami még fizetős is. Jobb, mint a legjobb manilai! (…)

Hongkong felhőkarcoló erdeje a világ más városaihoz hasonlítva ott van ám a csúcson. Ha nem is mindig az első helyen, de az első 5-ben biztos. (…) A maga 295 felhőkarcolójával magabiztosan vezeti a mezőnyt, míg a második helyezettnek, New Yorknak összesen „csak” 231 felhőkarcolója van.”

További vicces és informatív részletek, jó sok képpel ide kattintva érhetők el.

Share.

About Author

Leave A Reply