Az 1,7 milliárd forintos tévé

0

Brutális tévét jelentett be a napokban a Sony, ennek megfelelően egészen elképesztő áron. Mivel nagyjából minden jelzőt elpuffogtattunk az első mondatban, a következőkben maradjunk a tényeknél.

A Sony Crystal Cinema 19 méter hosszú és 5 méter magas, ami gyakorlatilag majdnem mozivászon méret. Azt gondolnánk, hogy az első probléma ott adódik, hogy ehhez megfelelő tér kell, de aki képes kifizetni az árat, annak ez a legkevésbé sem jelent majd problémát.

Ami a méreteket illeti, a Sony odafigyelt a vetélytársra, így például tévéje kétszer akkora, mint a Samsung „The Wall Luxury” nevet viselő 8K-s televíziója, viszont ugyanúgy mikro-LED modulokból áll.

Ezek mindegyike 40 x 45 centis és 360 x 360-as felbontású három apró LED-del minden pixelre. Mindez azért érdekes, mert modulárisan épül fel, azaz különböző méretekben és felbontásban rendelhető meg kezdve az 1080p-s 18 modulos 240 x 120 centiméterestől egészen a 16K-s 19 méter x 5,5 méteresig.

Ez meglátszik az árán is, mivel minden egység 10 ezer dollárba kerül, a 4K-s, 72 modulból álló, sorban a második legkisebb tévé ára 720 ezer dollár (ez 216 millió forint), míg a legnagyobb már 5,8 millió dollárba fáj, ami 1,7 milliárd forint (kétszer átszámoltuk és tényleg annyi).

Nem hogy megvenni, eladni sem lehet majd csak úgy, a tévéket a Sony kizárólag külön erre kiképzett eladókon keresztül értékesíti majd.

Jön a világ legnagyobb tévéje

Share.

About Author

Leave A Reply