Autó halálos marással

0

A Land Rover Defender már önmagában sem egy kifejezetten szelíd külsejű autó, ám még ezt is lehetett fokozni. A „Black Mamba” ugyanis egy igazi szörnyeteg.

A fekete mamba a világ leggyorsabb kígyója (a 20 km/órás sebességet is képes elérni), egyben Afrika leghosszabb (akár 4,3 méteres) mérgeskígyója. Nevével ellentétben színe inkább sötét olívazöld, szürkésbarna vagy metálszürke. Mérge rendkívül hatásos, nagyon gyorsan halálos lehet.

Nos, a róla elnevezett Land Rover Defender nem különben kegyetlen darab. A Classic Overland által megálmodott változat leginkább feltűnő jellegzetessége a hat kereke.

Ehhez az amerikai Georgia állam Macon nevű városában található tuningcégnek nem is kellett különösebben hozzányúlni az autóhoz, ugyanis a Land Rover még a 80-as években az ausztrál hadseregnek gyártott ilyen Defendereket, amik egy ideig polgári forgalomban is voltak.

Ezt a Black Mambát Dél-Afrikában találták, és alaposan szét is kapták. Került bele egy 6,2 literes, V8-as, 430 lóerős GM LS3 motor (ugyanez van a C6-os Chevrolet Corvette-ben is), kicsit eljátszottak a felfüggesztéssel és alakítottak még rajta ezt-azt.

Az árcédula elég vaskosra sikerült, hiszen 315 ezer dollárért (95 millió forintért) árulják.

Kínai autóval nyomnák le a Rolls-Royce-t

(Fotó: Classic Overland)

Share.

About Author

Leave A Reply