Ausztrália legszebb napfelkeltéi és naplementéi

0

A legszebb óceánpart és erdő után folytassuk az Ausztrália A-tól Z-ig blog főhősei segítségével a kalandokat, méghozzá sokak kedvencével, a napfelkeltével és naplementével. Egyet ígérhetünk: mesés lesz!

Legszebb napfelkelte – Pebble beach (Exmouth, Western Australia)

„Ez sem éppen könnyű kategória. Valószínűleg harmincX évünkben összesen nem láttunk annyi napfelkeltét, mint az utazásunk 4 hónapja alatt. Szinte minden nap a nappal keltünk, köszönhetően annak, hogy az itteni őszben és télben utaztunk, azaz a nap csak olyan fél 7- 7 körül kelt. (…)

Mindenesetre az egyik legemlékezetesebb napfelkelténk Exmouth mellett volt. Exmouth egy észak-déli tájolású félszigeten fekszik, ezért a félsziget egyik oldaláról a tengerbe omló naplementét lehet megnézni, a másikról pedig a tengerből kelő napfelkeltét.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

Nem szórakoztunk sokat, előző este még pont elkaptuk a naplementét, majd miután egy útszéli parkolóban aludtunk pár órát, már keltünk is megnézni a napfelkeltét a legközelebbi strandon, Pebble Beach-en.”

Legszebb naplemente – 80 mile beach

Ismét egy nehéz kategória, hiszen az utunk alatt majdnem minden második nap meseszép naplementéhez volt szerencsénk, különösen az ország nyugati részén. Sydney-ben ugye szinte megszoktuk a csodálatos napfelkeltéket, de tengerbe omló naplementéért nyugatra kellett mennünk.

A legszebbet viszont észak-nyugaton láttuk, a beszédes nevű 80 mile beach-en, Broome előtt. Egy olyan strandról beszélünk, ahova autóval is simán be lehet hajtani (na persze csak 4×4-essel), és ahogy láttuk, az esti naplemente nézés bizony rendszeres tömegsport volt a helyen.”

A teljes posztot sokkal több szöveggel és rengeteg csodás képpel itt találjátok.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

Share.

About Author

Leave A Reply