Arany tégla az arany szívért

0

Az elmúlt év a segítségnyújtásról is szólt és erre mindenféle kezdeményezések születtek – vagy éppen erősödtek fel már meglévők. A hollandiai Delft városában például aranytéglát helyeznek el egy utcában azok tiszteletére, akik tesznek valamit az emberekért. Vera szerint nem kell világrengető dolognak lennie, csak legyen szívmelengető.

„A projekt lényege eredetileg az volt, hogy bárki vásárolhat egy arany téglát olyan ismerősének, aki szerinte megérdemli ezt az elismerést például azzal, hogy kedves, segítőkész, támogató vagy talpraesett. Ennek ára 37,50 euró és csak korlátozottan áll rendelkezésre, egy évben pedig egyszer teszik le.

Emellett az önkormányzat (is) keres olyanokat, akiket erre a kitüntetésre jelölnek, akik másokra vigyáznak vagy épp összekötő szerepük van az emberek közt egy szomszédságban, kerületben. Olyat, aki sokat tesz, hozzájárul a város élhetőbbé válásához. Valakit, akinek aranyból van a szíve.

A téglába négy karakter lesz kézzel belevésve, amit az erre nevezett választhat ki, majd ennek megfelelően készíti el a gyár.

A Jozefstraat – a Nieuwe Langedijk sikátora – már több száz arany téglát tartalmaz. A cél az, hogy teljesen megtöltsék.

2019-ben az addig lerakott kétszáz téglából rögtön a letételük utáni reggelre hármat elloptak. Azóta már jelezték, hogy extra felügyeletet fognak kapni és amúgy sem éri meg kilopni őket, mivel nem érnek annyit amilyen drágának látszanak: ez valójában „csak” egy szokásos normál tégla, ami aranyszínű, tartós kerámiaréteget kap.

Anyagi értéke nem túl sok, de az eszmei annál több és örökre ott marad- dicsérve és emléket állítva annak, aki ezt megérdemli.”

A teljes posztot itt találjátok, érdemes elolvasni!

Világvége az erdő mélyén

Share.

About Author

Leave A Reply