Angliai határátkelés vállalkozóként

1

Rengeteg poszt volt már arról, milyen munkavállalóként külföldre menni, ennél jóval kevesebben választják a vállalkozói utat. Nos, Gábor a kivételek közé tartozik. Írásából kiderül, miért éppen Nagy-Britanniát választotta, és még arra is fény derül, hogy jönnek ehhez a csehek. Nem akármilyen kanyarok következnek!

„Az én bejegyzésem kicsit más, mint az eddig itt olvasottak. Egy vállalkozás áttelepítésének 3 éves történetét foglalnám össze. Nagyon sok információt kaptam itt a blogon évek alatt, gondoltam hátha érdekelhet valakit, hogy hogy néz ki a határátkelés vállalkozási oldalról. És talán valaki hasznosítani tud valamit belőle.

Magamról annyit, hogy 50 felé vagyok, világ életemben vállalkozó voltam ennek minden előnyével, hátrányával, sikerével, és természetesen kudarcával. A 2008-as válság után visszavonultam és mint általában az egykori vállalatvezetők szoktak, tanácsadóvá lettem. Ez abból adódik, hogy a volt partnerek még néhány dologban számítanak az emberre, a felhalmozott tudásra, tapasztalatra, információra, de számlaképesen.

Három éve már tisztán láttam, hogy Magyarország az én szemszögemből messze nem arra halad, amire anno ’89-ben vágytam, hittem. Itt most sok mindent írhatnék, hogy mi nem tetszett itthon, de az egy másik, és nagyon hosszú poszt lenne.

Merre tovább?

Szerencsémre üzleti partnereim főleg külföldiek, ezért egy már meglévő piaccal rendelkező tevékenységet kellett áttelepíteni. Itt jött a kérdés, hogy hova. Svájc? Hollandia? Franciaország? Egyesült Királyság?

A svájci vállalkozói világ kiváló, de iszonyúan nagyok a terhek, és nem túl befogadó a nemzet még az olasz régióban sem. Hollandia befogadóbb, és a nyelvük is megtanulható, de én úgy láttam, hogy néhány kellemetlen emberi tulajdonságukban hasonlóak az itthon tapasztaltakhoz.

Bretagne nagyon tetszett, és kedvesek voltak az emberek is, de a francia nyelvet soha sem tudnám elsajátítani, pláne nem vállalkozói szinten. Hosszas gondolkodás és terepszemlék után az Egyesült Királyság mellet döntöttem. Vállalkozásbarát környezete, a nyelv és nem elhanyagolhatóan időjárása miatt. (Igen, én szeretem.)

2014-et végét írtunk ekkor. Nos, eldöntöttem meddig működtetem a magyar cégemet, kifuttattam a meglévő megrendeléseket, de újakra ezzel a céggel már nem szerződtem.

Cégbezárás Magyarországon…

Nekikezdtem végelszámolni a magyar cégemet. Az eljárás akár 2 év is lehet, hosszú, többlépcsős „határátlépésre” készülhettem. Ez is megérdemelne egy külön bejegyzést, mert egy tortúra.

És kis országunk annyira nincs felkészülve a korrekt cégbezárásra, hogy a törvények szigorú betartásával soha sem lehet lezárni egy céget, mert mindenképpen adóbefizetési kötelezettség keletkezik, aminek a kifizetésére újabb pénz injekció kell, ami újabb adóbefizetési kötelezettséget keletkeztet. És így tovább.

Elárulom, hogy a folyamatnak nincs vége, csak a lezáró NAV vizsgálat utáni időszak már senkit sem érdekel. És jobb, ha marad egy kis plusz bent a hivatalnál, és lemondunk róla, búcsúajándékként nem kérjük a kiutalását.

… és cégnyitás Angliában

Ezzel párhuzamosan meg kellett alapítani az angol céget vagy venni egyet. Ez egy sarkalatos kérdés, mert tele van az internet „jobbnál-jobb” ajánlatokkal, „pár fontért arany vállalkozói életet” ígérettel.

Többségében ők csak közvetítők, nagy angol céggyárak és különböző ügyviteli szolgáltatásokat ajánló cégekkel állnak kapcsolatban. Körbejártam a kérdést és arra jutottam, hogy az egyetlen biztos dolog az ajánlataikban az, hogy én fizethetek.

Te is szívesen vállalnál munkát külföldön? Válogass közel 1000 állásajánlat közül a Határátkelőn!

Semmilyen garanciát nem kaptam arra sehol sem, hogy akár „kiutazás nélkül” kész céget kapok, működő angol bankszámlával. Angliában a bankszámlanyitás mindennek a rákfenéje, ezt később még sokszor be fogom mutatni.

A számlanyitás menetéhez képest a magyar „C” típusú nemzetbiztonsági átvizsgálás semmi. Sőt, ha valaki nem újonnan alapított céget vesz, hanem úgy nevezett „polc” céget, ami annyit jelent, hogy régebben alapított, nem üzemeltetett, rendezett háttérű, bankszámlával rendelkező és ami legfontosabb, azonnal átvehető, az sem igazán megoldás.

Mert a tulajdonos- és értelemszerűleg az igazgatóváltást be kell jelenteni a banknak. Aki pedig azonnal elkezdi ugyan azt a procedúrát, mint az új cégeknél. Valamint, ha az igazgató nem rezidens Angliában, akkor nem is akarnak a bankok számlát nyitni.

Ami elvileg az EU-ban mindenhol ez kötelező lenne, mint cégeknek, mint magánszemélyeknek. Viszont az is igaz, hogy Angliában az állam nem kötelezi vállalkozókat bankszámla nyitásra.

Mindenképpen Őfelsége tisztességes adófizetője akartam lenni, így igen fontos, hogy minden rám vonatkozó szabályt, törvényt betartsak. De akkor kellene ezeket tudni, szóval mindenképpen kell a külső segítség.

Hiába tökéletes a Government és a HMRC web oldala, a szokásokat, értelmezéseket, fogalmakat a magyar bürokrácia kultúrán nevelkedett egyénnek megérteni elsőre magabiztosan nem egyszerű. Egyáltalán felfogni, hogy itt a államigazgatás van a vállalkozóért és nem fordítva.

Magyar oldalról pedig igen fontos tudni, hogy bármilyen Magyarországon végzett folyamatos tevékenység esetén a NAV telephelyet keletkeztethet, magyarországi gazdasági tevékenységnek titulálja a helyzetet, amit adószámmal és kötelezettségekkel jutalmaz. Erre figyelni kell. Nekem ez nem volt gond, mert eddig is más országokban dolgoztam.

Mindezek alapján kellett egy céget találni, aki tud segíteni az indulásban, az átmeneti időszakban és külföldön van. Hosszú keresgélés után találtam egy cseh céget, aki erre szakosodott.

Hogy jönnek ide a csehek?

Angol bankszámlát ők sem tudtak ajánlani, de céget igen, könyvelést igen, jogi segítséget is, ha kell és Csehország igazán nincs messze, ráadásul szép is, kirándulásnak sem utolsó. így velük szerződtem és tényleg korrekten kezén fogva végig vittek a szükséges procedúrákon.

Cégbejegyzés, hiteles fordítás cseh nyelvre, plusz közjegyzői ellenjegyzés a bankszámlanyitáshoz. A cégem egy székhely, iroda és titkárnői feladatokat szolgáltató céggel szerződött, ez Angliában természetes indulásnak. Szóval lett angol cégem, cseh bankszámlám, lehet folytatni a munkát.

Fontos tudni, bár szerződéskötéskor cseh bankok rendszerei bármilyen telefonszámot elfogadnak az utalások sms-es megerősítéséhez, de csak cseh számmal működnek!

Itt kell megjegyeznem, hogy az angol cégeknek alapból nincs adószámuk, csak cégregisztrációs számuk. Ebből adódóan EU-s adószámuk sem, áfát nem tudnak vissza igényelni így, de az én tevékenységem ezt nem is indokolta.

Tudom, vannak forgalmi limitek Anglián belül, amikortól lehet kérni, de soha sem néztem ezt meg. Az üzleti év pedig nem naptári, hanem alapítástól egy év. Milyen okos, biztos nincs diliház májusban az adóhivataluknál.

Kijelentkezés a magyar rendszerből

Itt most visszatérnék magamhoz, párhuzamosan én is check-outoltam magam a magyar rendszerekből. Szembenézve a bürokráciával és félelmetes fegyverükkel a „belső szabályzatunk szerint” potenciális válaszukkal, úgy döntöttem, hogy egy ügyvédet bízok meg magyar ügyeim intézésére.

Ő el is ment az okmányirodába leadni a személyimet és a lakcímkártyát, amit meglepetésre vissza is adtak egy üres új lakcím kártya kíséretében, amiben a lakóhelynek külföld van feltüntetve. Azt hiszem ez igazán hungarikum, lakcímkártya lakcím nélkül.

Másik érdekes dolog, hogy az önkormányzatnál elvileg nem kérdezheti meg, hogy hova költöztél, de gyakorlatilag addig nem intézkednek, amíg el nem árulod. Erre jó egy hotel címe például.

Következő kör volt az adószám leadása és kérvényeztem a rendkívüli adóbevallás lehetőségét, természetesen mire válaszoltak, már amúgy is bevallási időszak volt. És a TB-nél kérvényeztem a saját jogon történő fizetést, és el is kezdtem havonta ezt befizetni.

Meglepő módon ezt elutasították, nem kellett a pénzem. Nem lehet külföldön élő magyarnak magyar TB-je, aki fizeti, az használja is, gondolom ezt lehet az indok. De mire megtették, már lett TB-m máshol.

Jött az angol levél

Angol cégnél lassan eljött az évforduló, Company Office (kb. cégbíróság) levélben érdeklődött, hogy mi újság a céggel, üzemel-e. Ha nem, írjak és ingyen megszüntetik, minden további ügyviteli teendő nélkül. Sőt, ha nem jelzek vissza akkor is automatikusan.

Kattints, keress, találj!

Ha működik, akkor szeretnék kérni az esetleges tulajdonos vagy/és ügyvezető változásokat online. Egyben kérek-e hivatkozási számot adófizetéshez? Kértem. Valamint felhívták a figyelmemet a fontos és betartandó időpontokra. Egyébként ezt megtették ekkor, az időpontok előtt 2 hónappal, 1 hónappal és egy héttel is.

Ami érdekes, hogy az ingyenes és profi online angol számlázó program is megteszi ezt, sőt felajánl sok szolgáltatást, postázást, könyvelést fizetség ellenében.

Cseh ügyintézés

Akkor most következett a cseh lakcím. Az EU területén EU állampolgár jogosan tartózkodhat, de bármilyen ügy intézéséhez jobb, ha van ideiglenes tartózkodási engedély.

Ehhez időpontot kell kérni a helyi Immigration Office-nál, ami EU állampolgároknak egyszerű. Különválasztva fogadnak a többi külfölditől, ami jó, mert sokan álltak sorban, látszott a migrációs hullám.

Telefonos bejelentkezés után kap az ember egy időpontot és egy pin kódot, ami furcsa mód egy ajtót nyit, mégpedig az EU-s ügyfélvárót. Szükséges egy bérelt ingatlan szerződése hitelesen lefordítva, közjegyzői ellenjegyzéssel, 2 db fotó, EU-s TB kártya. Egy formanyomtatványt kell még kitölteni.

Itt sem volt nagy baj, hogy volt cseh segítőm, lényegesen gyorsabban ment így a kommunikáció. Egy kb. 20 perces ügyintés után kaptam egy internetes kódot, amivel belépve a Hivatal weboldalára megnézhetem, hogy megkaptam-e a tartózkodásit. Megkaptam.

De mivel év vége volt, karácsony körül már nem mentem ki érte. Karácsony előtt felhívtak a hivatalból, hogy figyelmeztessenek az évvégi leállásukra, mert még nem vettem át az igazolványomat és ne menjek esetleg hiába. Kedves gesztus, nálunk ez elképzelhetetlen. Boldog karácsonyt kívántunk egymásnak.

Január elején mentem érte, de már egyedül. Elsőre nem találtam meg a hivatalt, ezért megálltam a kocsival és megkérdeztem egy rendőrt. Nem igazán ment neki az angol, de elmutogatta hova kell mennem, és mivel az pont ellenkező irányban volt egy 2×2 sávos úton, a két rendőr megállította a forgalmat és intett, hogy forduljak meg. Hát ilyenné is fejlődhet egy volt szocialista ország…

Nos ennyi lett volna a bejegyzésem első része, ha van érdeklődés, akkor megírnám a második felét, ami könyveléséről, adózásról, angol bankszámlanyitásról és mind ezeknek a buktatóiról szólna.

Ezzel párhuzamosan NI, UTR, jogosítvány-csere és lakhatás, természetesen mindezek már angol vállalkozóként. Ha érdekelne valakit a téma, akkor örülnék a visszajelzésnek.”

(Fotó: pixabay.com/achiltsi)

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Làszló Tóth on

    Egy újabb egyedi történet, gratulàlok és vàrom a folytatàst…már csak azért is mert bàr Magyarországon mindìg elvetettem a vàllakozàs ötletét, itt Angliàban élve kezdem teljesen màsképpen látni.

Leave A Reply