Amint elfogadnak, nyert ügyed van

0

A határátkelők egyik speciális csoportját alkotják a sportolók, akik általában csak pár évre terveznek előre, és elég gyakran váltanak akár országot is. De van olyan is, aki jól be tud illeszkedni, és hosszú távon tervez az adott országban. Utóbbiak közé tartozik a kézilabdázó Szölösi Patrícia is.

A még mindig csak 24 éves sportoló már 2011-ben a külföldet választotta, több súlyos sérülés után Győrből Dániába igazolt a másodosztályú TMS Ringstedhez. Neki és a csapatnak is jól ment a játék, feljutottak az élvonalba, miközben ő gólkirály lett.

„Dániában nagyon tetszett a helyiek életmódja, mindenhol önzetlen emberekkel találkoztam. Látszott rajtuk, hogy boldogok, nyugodtak és pozitívan állnak az élethez. Ez az érzés pedig rám is átragadt. Amint elfogadnak, és be tudsz illeszkedni, már nyert ügyed van – nekem pedig ez hamar sikerült” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Szölösi Patrícia.

Közben megkeresték Izlandról, és két szezon után át is igazolt a reykjavíki Fylkirhez, ma is ott játszik. Mint mondta, a klubnál „a játékosok dolgoznak a kézilabda mellett, de ettől még a maximumot nyújtják az edzéseken és a mérkőzéseken, mint a profik. Sokan nálunk fizetést sem kapnak, tehát nincsen bevételük a sportágból, inkább szeretetből csinálják”.

Természetesen ő is dolgozik a sport mellett, méghozzá óvónőként: „Másfél évestől kezdve három éves gyerekek tartoznak hozzám. Nagyon jó tapasztalat a jövőre nézve. Korábban nem gondoltam volna, hogy ezzel fogok foglalkozni, de most már el tudom képzelni hosszabb távon is”.

Dániában külön nyelvtanár foglalkozott vele, Izlandon már autodidakta módon tanult, de a nyelven kívül is volt mihez alkalmazkodni.

„Az időjárást meg kellett szokni, mert itt aztán tényleg van hóvihar, amit Magyarországon talán el sem tudnak képzelni. Egy fél évig többségében szürkület van, a sötétség pedig tud nyomasztó is lenni, befolyásolni tudja a mindennapokat, de nekem igazán nem volt bajom semmivel” – mondta Szölösi Patrícia.

(Fotó: instagram.com/szpatrisa)

Share.

About Author

Leave A Reply