Amiért megéri kora reggel felkelni

0

Ha már hétközben állandóan rohanni és korán kelni kell, akkor legalább hétvégén lustálkodjon kicsit reggel az ember, nem igaz? Nos, a Tshabee in Japan blog szerzője szerint azért van, amiért érdemes korán kelni – még ha az ok nekem kicsit meglepő is.

„Ilyenkor az ünnepi hajtás végeztével persze adná magát, hogy az ember igyekezzen jól kipihenni magát hétvégente, de vasárnap reggel fontosabb dolgom is van ennél. Ez pedig nem más, mint megnézni egy másik kedvenc animém, a Fairy Tail legújabb részét. 😀 Ha már egyszer a Full Metal Panic-nak vége lett…

A Fairy Tail amúgy Japán-szerte elég népszerű darab, a mostani, befejező szezon a 278. résznél vette fel a fonalat. Éppen ezért nem is értem, hogy hogyan rakhatták vasárnap reggel 7-re a tévében. Úgy, hogy utána nem is ismétlik egyáltalán. Persze lehet, hogy valami fizetős kábelcsatornán orrba-szájba nyomatják, viszont ez engem annyira nem vigasztal.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Így viszont legalább fel tudtam idézni fiatalkoromból két régi szép emléket is. 🙂 Egyrészt még nagyon kiskoromban valamiért mindig vasárnap reggel 6-körül adtak valami mesét, amit nekem muszáj volt megnéznem. Se a címére, se a történetére nem emlékszem már, csak arra, hogy minden vasárnap ott ültem a nappaliban a tévé előtt, és néztem a kora reggeli mesét, miközben mindenki más még az igazak álmát aludta.

A másik a Forma-1-es szezonnyitó minden márciusban, ami mindig Ausztráliában volt, ottani idő szerint ugye délután 2-től. Legalábbis amíg néztem Forma-1-et… Éppen ezért ha az ember nem kelt fel hajnali 4-körül (vagy nem maradt fenn reggel 6-ig), akkor lemaradt az élő közvetítésről, ami velem soha nem történhetett meg. 😀 Akkoriban.”

A teljes posztért ide kattints!

Önként mennek börtönbe az idősek

Share.

About Author

Leave A Reply