Amerikai középiskolák Budapesten

0

Az aligha lep meg bárkit is, hogy a magyar középiskolákban az idegennyelvoktatás finoman szólva sem világszínvonalú (természetesen tisztelet a kivételnek). Különösen akkor nem, ha használható, életszerű nyelvtudást szeretnénk a gyerekünknek.

Olyannyira így van ez, hogy az iskolai nyelvoktatás sikertelenségének felszámolására már kormányzati intézkedések is zajlanak. Ezzel együtt is idegennyelvet elsajátítani saját anyanyelvi környezetben a legsikeresebb és leggyorsabb.

Már a 2012-es, a témában készült nemzetközi felmérés eredménye is azt mutatta, hogy a hazai közoktatásban megszervezett idegennyelvoktatás a használható nyelvtudás elsajátítása szempontjából sikertelen.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

A felmérés szerint a középiskolás kétharmada nem rendelkezik nyelvvizsgával, sőt mi több, a felsőoktatásban végzettek jelentős hányada azért nem kaphatja meg a diplomáját, mert nincs nyelvvizsgája.

Annak ellenére is ez a helyzet, hogy a magyar diákok iskolai óraszámot tekintve sokkal többet foglalkoznak az idegennyelvek elsajátításával, mint európai társaik.

A problémakör igen sokrétű: a diákok és pedagógusok – a sikertelenség okát feltáró – visszajelzései, véleményei különböznek.

„Azt kell látnunk, hogy évek óta ismert problémakör megoldása folyamatosan húzódik, s az idő múlásával sajnos egyre többen kerülnek ki úgy az iskolákból, hogy nem képesek anyanyelvükön kívül más nyelvi környezetben boldogulni” – állapítja meg David Koutny, a közép-európai diákoknak amerikai középiskolai tanulmányokat szervező JK Education marketing igazgatója.

A szervezet szerdán tart tájékoztató kiállítást Budapesten, melyen mintegy 50 külföldi (amerikai, kanadai, angol és osztrák) intézmény programját mutatják be, és 180 diák számára kínálnak felvételi lehetőséget és ösztöndíjat külföldi középiskolába.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn!

(Fotó: David Shankbone)

Share.

About Author

Leave A Reply