Állatok és vásárlók Amerikában

0

A múltkoriban már beszámoltunk arról, hogy a Modern Wander szerzője visszatért a mókuskerékbe és ismét alkalmazottnak állt Amerikában. Nem is akárhol, hanem a Petco nevű, állatokat, állateledeleket és nekik való mindenféle kiegészítőket áruló boltban. Lássuk az első időszak tapasztalatait!

„Az én feladatom a kisállatokról (is) gondoskodni, vagyis megetetni őket, kitakarítani az akváriumokat, és megbizonyosodni arról, hogy nem betegek. Nyilván nem vagyok állatorvos, igy nem tudom megállapítani, hogy ha beteg egy állat, de betegségre utaló jeleket lehet rajtuk látni. Például kevesebb táplálkozás, mozgáshiány, letargia, hasmenés.

Amikor ilyet tapasztalok, akkor hátra kell őket vinnem egy úgynevezett „Wellness room” nevű helyiségbe, ami el van zárva a vásárlók elől.

Itt tartjuk a betegnek vélt állatokat 1-2 napig, ahol megfigyeljük őket óránként, hogy esznek-e, mozognak-e rendesen, valamint van-e még hasmenés. Amennyiben ezek továbbra is fent állnak, így valamelyik dolgozó azonnal elviszi a betegnek vélt állatot az állatorvoshoz.

És, hogy milyen kisállatokat árul a Petco? Halak (a mi üzletünkben csak édesvízi halak vannak, de másik városban lehet kapni sósvízi halakat is), hüllők (kígyók, gyíkok, kaméleonok), tarantulák, egerek (kígyók etetésére, de árulunk fagyasztott egeret is), hörcsögök, csincsillák és tengeri malacok.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Árulunk még tücsköket is kicsi, közepes és nagy méretben, a gyíkok és kaméleonok etetésére. Ezeket a tücsköket 3 különböző (méretük miatt) műanyag hordóban tároljuk tojástartókkal. Amikor valaki jön venni tücsköket (napi szinten legalább 20-an jönnek), akkor a tojástartók és egy nagy tölcsér segítségével tudjuk őket összeszedni.

Ezen kívül minden hétvégén örökbefogadás is van nálunk, amikor is különböző állatmenhelyek önkéntesei hozzák be az üzletbe a cicákat, nyulakat és kutyusokat, amiket bárki örökbe fogadhat.

Valamint minden második hétvégén állatorvosi szolgáltatást is igénybe lehet venni időpont foglalása nélkül. Egyszerűen csak besétálhat bárki és igénybe veheti a szolgáltatást. Valamint található még nálunk kutyakozmetika is.

A Petco is csinál kisállat-örökbefogadást, amely a hét minden napján folyamatosan van. Nagyon sokan megveszik a halakat, hörcsögöt, tengeri malacot, majd pár nap, hét után visszahozzák őket különböző okok miatt. Sokan nem kérik vissza a pénzüket, hanem a Petcónak adományozzák a kedvencüket, igy mi pedig örökbe fogadásra kínáljuk. (…)

Hogy szeretem-e a munkámat? Azt az időt, amit az állatokkal töltök, nagyon. A nehezebb része a vásárlókkal van. Sokszor be kell állnom a pénztárba, és ilyenkor van az, hogy eszembe jut miért is szokott sok pénztáros olyan flegma és mogorva lenni.

Aki már dolgozott bármiféle ügyfélszolgálati munkakörben, annak gondolom, nem kell elmagyarázni, hogy milyen sok féle embertípus és temperamentum létezik. És igen, nagyon sokszor megtépázzák annak az idegszálait, aki segíteni próbál.

A legtöbbször az van, hogy bejönnek tanácsot kérni, hogy milyen ételt adjanak az állataiknak. A Petcóban csakis tartósítószer- és hozzáadott adalékanyagtól mentes, egészséges kutya- és macskatápot és konzervet, valamint hüllő- és kisállat eledelt adunk el.

Sok vásárló teljesen fel van háborodva, hogy miért nincs a megszokott és olcsóbb áru a polcokon és nehezen tudják megérteni, hogy ha valami egy embernek ártalmas, akkor az a szeretett kiskedvenceiknek is az lesz. Ilyenkor van az, hogy tanácsot kérnek, hogy melyiket is válasszák, de a végén sosem fogadják meg a tanácsot.

A pénztárnál fizetéskor is szoktak cifrákat alakitani, amit most nem ecsetelnék, mert nekem, mint egy állatkereskedésben dolgozónak ezt egy szép nagy mosollyal kell tolerálnom. De maradjunk annyiban, hogy kell ehhez a részhez bőven türelem.”

A teljes írást itt olvashatjátok el.

Furcsa dolgok férnek el az amerikai ételekben

Share.

About Author

Leave A Reply