Állati Írország

0

Nem biztos, hogy sokan hallottatok már Wicklow-megyéről (őszintén szólva mi nem). Nos, Írország keleti oldalán, Dublintól délre fekszik az Ír-tenger partján, és az egyik legváltozatosabb terep felfedezésekre és kirándulásokra a szigeten. Nem véletlen, hogy a helyiek egyszerűen csak „Írország kertjeként” emlegetik. A Kelta vándor blog látogatott el oda, és fókákat is látott – és fotózott.

„Ha Dublinban bepattantok az autóba, 1 óra alatt ott is vagytok. Persze a Wicklow-hegységben találtok rá az egyik legkorábbi kolostoregyüttesre, Glendaloughra is, ami meglehetősen felkapott látványosság itt a szigeten. (…)

Eredetileg két torony is épült a félsziget tetejére, persze nem véletlenül: nem akarták, hogy a hajósok összekeverhessék a fényeket az egytornyos Howth-félszigettel (Howth északra fekszik Dublintól, Wicklow Head meg délrere) vagy Hook Head fényeivel, ami még délebbre van innen.

Ma persze már három torony is itt figyel, az új egész kint a csúcson épült, de fény, ha jól tudom, még mindig csak kettő… (Ha meg nem jól tudom, akkor persze három is.)

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

Ilyenkor késő ősszel jár az idetévedőknek egy igazi bónusz is: tele van fókákkal a partszakasz és külön figyelni kell a kölykökre is, akiket az anyjuk még egy-egy eldugottabb helyen a parton hátra hagy hosszabb-rövidebb időre.

Ez a legelső vastag, fehér bunda még nem is vízálló, igy ebben a kisfóka még nagyon esetlen és fázik a vízben, ezért marad kint.

Annak azért jó tudatában lenni, hogy 2 hónapos korukra már a kicsiknek is olyan álkapcsuk van, mint egy nagyobb kutyának és mivel vadon élő állatok, bármennyire is „aranyosnak” tűnnek okos kutyapofájukkal és kifejező, nagy szemükkel, inkább csak elviselik, de nem szeretik az ember közelségét, félnek is tőle.

Nagyon izgatottak tudnak lenni a közeledéstől, szóval ha valakinek ez nem is lenne egyértelmű, jobb azért tudatosítani magunkban (meg lelkes gyerekeinkben), hogy vadállatként nem azért heverésznek a kavicsokon, hogy megsimogassák őket (ráadásul az idegen, emberi szag később akár el is riaszthatja az anyát attól, hogy visszatérjen a kölykéhez).”

A teljes, ennél jóval részletesebb posztot sok fotóval itt találjátok.

Kalandot keresel, vagy jobb életre vágysz külföldön? Válogass álláslehetőségek közül itt!

Share.

About Author

Leave A Reply