Aki szenvedett Magyarországon, az külföldön is szenvedni fog

1

Zsuzsi több mint négy éve költözött Izraelbe, mert drasztikus változásra volt szüksége, amit leginkább egy külföldre költözéssel tudott elérni. Így aztán felmondott Magyarországon és nekivágott…

„Amikor kijöttem, teljes eksztázisban voltam, az otthoni barátaim meg közben fogadásokat kötöttek, hogy mikor megyek vissza – 2, 4 hónap vagy fél év után. Én is azt gondoltam, hogy ez a kezdeti eufória majd elmúlik, de már az ötödik évet taposom itt, és még mindig tart. Nagyon jól tettem, hogy kijöttem” – összegezte röviden a tapasztalatait.

Mint az Izraelinfo oldalnak elmondta, se konkrét terve, se munkája, se lakása nem volt, de ez nem volt akadály a pozitív életszemléletben.

„A mai napig azt vallom és mondom is mindenkinek, hogy aki végigszenvedte az életét Magyarországon, az itt is szenvedni fog. Ha meg ott sikerült valamit összehozni, akkor itt is sikerülni fog. Ha bárhol leraksz, én ott elvagyok” – fogalmazott.

Külföldre mennél? Válogass állásajánlatok közül a Határátkelőn!

„A munka miatt nem is aggódtam, azt gondoltam, hogy legrosszabb esetben visszamegyek, nem terveztem túl a dolgokat. Volt egy életszínvonalam, amit szerettem volna fenntartani, de tisztában voltam vele, hogy az elején erről le kell mondanom” – tette hozzá Zsuzsi.

Szerinte az a legfontosabb, hogy minél kevesebb elvárással érkezzünk meg egy adott országba, legkevésbé azt szabad elvárni, hogy ugyanúgy érezzük magunkat, mint otthon.

„A kivándorlás életszínvonal-csökkenéssel jár, eleinte alapvető dolgokat nem tudsz majd elintézni például egy bankban. Ha valóban el tudod fogadni, hogy vissza kell lépned hármat ahhoz, hogy előre tudjál lépni négyet – akkor szerencsés vagy és így működni is fog az itteni életed” – mondta Zsuzsi.

A teljes interjút itt találjátok, érdemes elolvasni!

Külföldi állásajánlatok egyetlen kattintásra a Határátkelőn!

(Fotó: pixabay.com/PublicDomainPictures)

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Elizabeth on

    Nem ertek vele egyet.
    Miert kellene szenvednie annak aki otthon is szenvefett?
    Mindenert meg kell kuzdeni de mar az eleg nagy baj ha ezt mashogy hivjak.

Leave A Reply