Ahol a pénz csökkenti a rendőri szigort

0

Még véletlenül sem Magyarországról szól a poszt (…), hanem Thaiföldről, ahol a rendőrök esőben nem szívesen mozdulnak ki az őrsről, ellenben jogosítványt szerezni finoman szólva sem túl bonyolult, de legalább vicces. Erről és sok más érdekességről is szól Cooper mai írása, amihez jó szórakozást!

“Volt szerencsém már látogatást tenni az Adóhivatalban, Cégbíróságon, valamint a gépjárműveket nyilvántartó és azok műszaki állapotáért “felelős” hivatalban is – a későbbiekben felsorolt intézményeken kívül. Az idézőjel az évtizedek óta szerelőt nem látott, mégis engedéllyel rendelkező gépjárműveknek szólt.

Általában jellemző, hogy a közalkalmazottak fizetése alacsony, ugyanakkor megszakadniuk sem kell a munkában. Hosszú ebédszünet és sok szabadság jár nekik, a fizetésüket pedig úgy egészítik ki, ahogy tudják. Nyugdíjat és különböző kedvezményeket is kapnak, ami itt ritkaság.

Bevándorlási hivatal

Ez a hivatal lesz a leginkább látogatott annak, aki Thaiföldre költözik. Egyrészt ők állítják ki/hosszabbítják meg a vízumokat, de még az egyéves vízummal rendelkezőknek is meg kell jelenni a hivatalban 90 naponta – természetesen mindig egy kis ajándékkal kedveskedve, hogy jó benyomást keltsen a parancsnokban.

Itt hatványozottan illemtudónak kell lenni és a vízumok hivatalosan megállapított díjain felül számolni kell egy kis – előre meghatározott – extra költséggel is, ami segít megolajozni az olykor akadozó gépezetet.

Rendőrség, igazságszolgáltatás

Rendőrt leginkább csak a zsúfolt kereszteződésekben, forgalmas útvonalakon, nagyobb városokban lehet látni. Esőben még ott sem! Olyankor inkább az őrsön teszik hasznossá magukat. A motorbalesetemnél például azért nem jöttek a helyszínre, mert épp szakadt az eső – és ezt nem is rejtették a véka alá.

Mivel a fizetésük nekik sem túl magas, így igazoltatásnál a papírokhoz csatolt bankjegyek jelentősen meggyorsítják az intézkedést és csökkentik a szigort. A rendőrök általában nem vagy gyengén beszélnek angolul, de a frekventált helyeken több nyelvet beszélő turista rendőrök segítik a külföldieket.

Jó tudni, hogy baleseteknél, bűncselekményeknél a thai rendőr a thai állampolgárt fogja védeni, és ha csak a legcsekélyebb esély is van rá, a külföldit fogják kihozni hibásnak.

A thai börtönök általában tele vannak, így még letartóztatás után is óvadék fejében szinte mindenki távozhat a börtönből az ítélethirdetésig. Rendőrrel mindig tisztességtudóan, higgadtan kommunikáljunk! Jobb ott a helyszínen kifizetni a bírságot, mint akár egy éjszakát is thai fogdában tölteni.

Egészségügy

Az egészségügyi ellátás eléggé felemás. Vannak egyrészről az állami kórházak, melyek nem ütik meg még a leglerobbantabb magyar SZTK szintjét sem. Volt „szerencsém” 4 napot eltölteni az egyik ilyen kórházban a motorbalesetem után, ahol a légkondicionáló hiánya miatt nyitva voltak az ajtók, ablakok, az orvosok és nővérek hiánya miatt a hozzátartozóik ápolták a betegeket, akik éjszaka a betegágyak alatt aludtak.

Intenzív osztály hiányában egy 30-40 fős elfekvőben ébredtem, ahol 2 nap mozdulatlanság után nekem kellett kérnem, hogy itt-ott röntgenezzenek meg.

Másrészt viszont ott vannak a minden igényt kielégítő luxuskórházak, ahol Ázsia legelismertebb orvosai, a legfejlettebb technikával szakszerűen látják el a betegeket, viszont az áraik is ötcsillagosak, ezért biztosítás kötése mindenkinek ajánlott.

Gyógyszertárak lépten-nyomon, ahol szinte minden orvosságot recept nélkül kiválthatunk, otthonról csak a nagyon speciális gyógyszereket érdemes kivinni.

Közüzemi számlák

Itt jellemzően 2 közüzemi szolgáltatás található: az áram és a víz. Ezek és az egyéb rendszeres szolgáltatások is (kábel TV, internet) igen egyszerűen befizethetőek.

Minden számlán található egy vonalkód, melynek segítségével a számlát az éjjel nappal nyitva tartó és szinte minden sarkon megtalálható 7-11 üzletek bármelyikében be lehet fizetni. De csak a határidő lejárta előtt, mert utána már csak a szolgáltató ügyfélszolgálati irodájában általában több órás sorban állás után van rá mód.

Nálunk például már egy hetes késés után leszerelik a villanyórát, de az elmaradt számlák – és némi jelképes bírság – kifizetése után másnap vissza is kötik azt.

Jogosítvány

A végére hagytam a kedvencemet, a jogosítvány megszerzésének történetét, ami példásan szemlélteti a thai viszonyokat. 🙂 A személygépkocsira még otthon kiváltottam a nemzetközi jogsit, amit itt pár perc alatt honosítanak, de a motorra nem volt még engedélyem.

Számtalan dokumentumot kellett összeszednem, le kellett fénymásolni az útlevelemet, vízumomat, munkavállalási engedélyemet és a jogosítványomat – talán ez igényelte a legtöbb időt.

Reggel 9-kor megjelentem az intézményben, leadtam a papírjaimat, majd kis várakozás után következett a színtévesztés vizsgálat, ami annyit jelent, hogy egy fickó párszor rámutat 3 színes körre, amit fel kellett ismerni. 10 másodperc.

Ezután beültettek egy oktatóterembe, ahol rövid ismertető után egy meglepően modern oktatófilmet kezdtek el vetíteni a kb. 10 résztvevőnek és mindenki kapott egy thai KRESZ könyvet.

KRESZ kép.jpg

Ebből sokat ugyan nem értettem, de az illusztrációk hatalmasak voltak, olyan Ludas Matyiba illő grafikák. Pl. hogy vezessünk részegen, árvízben vagy hogyan (ne) fröcsköljük le a gyalogosokat és olyan életszerű eseteket is taglalt, mint az itt minden (hó)napos durrdefekt.

A film közepén kihívtak és átkísértek egy másik terembe, ahol megkaptam a “könyv” angol változatát is, legalább is egy 9 oldalas fénymásolt, írógéppel készített kiadványt, valamint egy színes tábla-magyarázó többnyelvű (angol, japán, kínai, arab) könyvecskét.

Kerülni kell a gyalogosok elütését

Ezek tisztázták a legfontosabb fogalmakat, mint pl. a megállás: „amikor az autót álló helyzetbe hozzuk, de nem szállunk ki és nem állítjuk le a motort” vagy a parkolás, „amikor az autót megállítjuk, leállítjuk a motort, bezárjuk az ajtókat és kiszállunk” – ebben a sorrendben!

Aztán megtudtam azt is, hogy a gyalogosokra vigyázni kell, kerülni kell az elütésüket, még akár a dudát is használhatjuk, ha szükséges! Jó tudni azt is, hogy Thaiföldön az anyósülésen maximum 2 fő utazhat és a városban a megengedett legnagyobb sebesség 80 km/h, városon kívül pedig 90. Bár traffipaxot én még itt nem nagyon láttam.

KRESZ szöveg.jpg

Nos, a másik teremben egyedül voltam és alaposan felkészültem a tesztre – értsd: jó pár Angry Birds pályát végigvittem. Kb. fél óra után megjelent a vizsgabiztos és megkérdezte, hogy “Are you ready?”, majd az egyik számítógéphez kísért.

Egy óra alatt kellett 30 kérdésre válaszolni, mindegyikre 4 lehetséges válasz közül kellett választani. A teszt angolul volt írva, de nem vagyok benne biztos, hogy egy angol anyanyelvű elboldogult volna vele. Mindenesetre nekem 5 hibával sikerült abszolválni a feladatot, ami elegendőnek bizonyult. 10 percem ment rá.

A gyakorlati vizsga

Kettőre kellett visszamennem, akkor kezdődött a gyakorlati “vizsga”. Csak kettőnknek kellett bizonyítani, hogy képesek vagyunk motort vezetni. A vizsgát mindenkinek a saját motorjával kell végigcsinálni, ami kicsit furcsának tűnt, hisz egyrészt jogosítvány nélkül kell idejönni motorral, másrészt nekem csak egy automata robogóm van, ami itt egyáltalán nem kizáró tényező.

Megjegyzendő, hogy itt autóvezetéshez sem kell tudni használni a váltót, lehet – saját – automata kocsin is vizsgázni. Szinte majdnem minden kocsi automata is. A rutinpályán kellett egy megadott útvonalat követni és nekem az volt a feladatom, hogy a másik – természetesen thai – delikvenst kövessem. Majd’ elfelejtettem, a bukósisak azért kötelező a vizsgán, első a biztonság!

A feladat: 5 bólyát kell szlalomozva kerülgetni, majd jön 2 STOP tábla, amik után kanyarodni is kell és végül egy vékony csíkon kell végigmotorozni. Max. 30 másodpercet vett el az életemből ez a “vizsga”.

Majd vissza a főépületbe, ahol először ki kell fizetni a 2 új jogosítvány brutális ellenértékét (360 baht, mintegy 2.500 magyar forintnak megfelelő összeget), lefényképeztek és már kész is volt a plasztikkártya.

Háromkor már indultam is vissza az irodába, merthogy mindezt munkaidőben sikerült elintéznem. Egy év múltán kiválthatom majd a thai nemzetközi vezetői engedélyt is, amivel a világ legtöbb országában (akár Magyarországon vagy Európában bárhol!) vezethetek majd bármekkora motort, akár Harley Davidson-t is, ami elég furcsa, hisz még soha életemben nem vezettem váltós motort. Reszkessetek!!! :-)”

(A képek Cooper blogjáról származnak, ahol sok érdekességet is olvashattok még – nem csak – Thaiföldről.)

(A poszt először a Határátkelő blogon jelent meg 2012 novemberében.)

Share.

About Author

Leave A Reply