Ablaktisztítás extrákkal kanadai (vagy skót?) módra

0

A címben megfogalmazott bizonytalanság indokolt, hiszen a helyszín a Juharszirup blog gazdáinak lakhelye, azaz Kanada, amiről azonban szó lesz, arról Skócia ugrik be az embernek.

„Szomszédasszonnyal beszélgettünk a hétvégén. (…) A szomszéd egyedülálló, vagyis hát elvált anyuka, a kislánya szintén elsős, mint Márk. (…) A ház körüli munkákat inkább kiszervezi.

Jár hozzá például egy tinédzser rokon a kertet gondozni, gyomol, füvet nyír, a héten pont ki fogja gazolni a házaink közötti szűk átjárót. Régebben takarítónőt is alkalmazott, de mostanában nem hívta a vírusveszély miatt.

A hét elején egy autóra lettem figyelmes a háza előtt. Kisteherautó volt, feliratozva ajánlotta a szolgáltatásaikat – ablakmosás, eresztisztítás, ilyesmik. Az érdekesség ez a mondat volt: „No peeking” vagyis „Ne leselkedj”. Hmm mondom, ez érdekes, mire lehetne leselkedni?

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Aztán megláttam a ház másik oldalán a fiatalembert a létrán. Skótszoknyában. Megtisztította az emeleti ablakokat kívülről, ez egyébként elég kihívó feladat, tavaly beköltözéskor egyszer végigcsináltam, erősen csuklott az édes anyukája annak, aki ezeket az ablakokat kitalálta.

Visszatérve a skótszoknyás fiúkra, rákerestem a neten a cégre, és kiderült, hogy ez egy franchise. A tulaj klassz kis sztorit épített köré. (…)

Az emberi viselkedés szempontjából a paradox technikák jutottak eszembe. Tilts meg valamit például a gyerekednek, és az rögtön kívánatosabbá válik.

Felnőtteknél a szociális gátló mechanizmusok persze nem engedik, hogy valóban kukucskáljunk, de a kíváncsiságot felkelti, és ez elég is az eladáshoz és a későbbi újravásárláshoz.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

Májusi hó aranyat ér (vagy nem)

Share.

About Author

Leave A Reply