A világ legnagyobb városi tetőkertje készül Párizsban

0

Három futballpálya nagyságú lesz az a hatalmas tetőfarm, ami a maga nemében a legnagyobb lesz a világon. A 14 ezer négyzetméteres zöldterület a Porte de Versailles tetején helyezkedik majd el és megálmodói reményei szerint példaként szolgál majd a fenntartható fejlődés terén.

A területen összesen 20 kertész gazdálkodik majd, a 30 különböző biozöldségből és –gyümölcsből főszezonban napi 1000 kilogrammot szednek majd le.

Az úgynevezett „vertikális mezőgazdasági technikának” köszönhetően semennyi növényvédőszert és minimális mennyiségű vizet használnak majd fel. Természetesen a gazdálkodás mellett workshopokat, különféle órákat és különleges eseményeket is tartanak majd.

A projekt mögött álló Agripolis alapítója azt mondta, álmuk egy olyan város, ahol a lapos tetőkön és az elhagyott területeken hasonló gazdálkodás folyik.

„Mindegyik közvetlenül hozzájárulhatna a városlakók ellátásához, akik napról napra egyre többen vannak” – tette hozzá Pascal Hardy. A telep a tervek szerint jövőre nyílik meg Párizsban.

John Malkovich hihetetlen átváltozásai

Share.

About Author

Leave A Reply