A világ legnagyobb csokiszökőkútja

0

Hatalmas, 6000 négyzetméteres csokoládémúzeum nyílik hamarosan a svájci Zürichben, amelynek egyik legnagyobb látványossága egy őrületesen nagy csokiszökőkút lesz.

A csokoládé szerelmesei (köztük e sorok írója) alighanem rendkívül boldogok lesznek a hírtől, hogy nemsokára hatalmas múzeum nyílik a svájci Zürichben. A „Csokoládé otthona” nevű intézményt a Lindt hozta össze.

A múzeum (rendes múzeumként) a csokoládé történelmével foglalkozik, emellett bemutatja a gyártás folyamatát is. A terveket a szintén svájci Christ & Gantenbein építésziroda készítette és hogy nem végeztek rossz munkát, azt az alábbi videó is bizonyítja.

A multifunkcionális épületre a látványos a legvisszafogottabb jelző. Van benne multimédiás és interaktív kiállítás, kutatóközpont, emellett az építést megfinanszírozó márkából a világ legnagyobb üzlete, kávézó, mi töübb, továbbképzéseket is tartanak majd itt.

Az épület leglátványosabb része azonban alighanem a bejáratnál található hatalmas, több mint 9 méter magas csokiszökőkút.

Egyébként a látogatók nem csak nézelődhetnek, megtanulhatják azt is, hogyan készítsék el saját maguk mesterműveit. Mindezt szeptember 13. vasárnaptól.

Őrület, de van ilyen: a csokoládé kebab

Share.

About Author

Leave A Reply