A világ első, arannyal borított szállodája

0

Persze, arannyal borított hotel, akkor Dubai – gondolná az ember (és gondoltuk mi is). És nem is tévedhettünk volna nagyobbat, ugyanis a világ első ilyen szállodája nem ott lesz, hanem… (dobpergés) Vietnamban.

Igen, mi is pontosan ilyen tekintettel néztünk a hírre, márpedig nem csalás és nem ámítás, a világ első aranyburkolatú szállodáját Hanoiban adják át, ha minden jól megy, akkor még idén.

A Golden Lake névre keresztelt hotel-apartment komplexumról készült képeken jól látszik, ahogyan kerülnek fel az aranyozott kerámialapok a falra, mintegy 5000 négyzetméter felületen.

A 25 emeletes épület a vietnami főváros központjában, a Giang Vo-tó partján fekszik, a tetején medencével, odabent pedig aranyozott bútorokkal, ami szerintünk kicsit nyomasztó lehet, de ez legyen a mi bajunk.

„A turizmus a helyi gazdaság motorja, így a szektornak muszáj valami egyedit nyújtani, ami vonzza a látogatókat. A Golden Lake hotel ebből a szempontból éppen ilyen” – mondta a tulajdonos Hoa Binh csoport igazgatója, Nguyen Huu Duong.

A vietnamiak semmit nem bíznak a véletlenre, olyannyira nem, hogy a szállodát az amerikai Wyndham Hotel Group menedzseli majd, hogy egészen biztosan minden megfeleljen a nemzetközi szabványoknak.

A hotel egy egészen érdekes konstrukció keretében egyes apartmanokat el is ad, méghozzá négyzetméterenként 6500 dolláros (2 millió forintos) áron. Állandóra beköltözni viszont nem költözhetnek be, azt egy ügynökségen keresztül adhatják ki, szóval ez inkább befektetés.

Annak viszont nem rossz, a tulajdonos cég évi 6 százalékos nyereséget prognosztizál, amit amerikai dollárban fizetnek ki. Beköltözni pedig azért nem lehet, mert szeretnék fenntartani a színvonalat.

Bármikor beköltöznénk ebbe a lakókamionba

Share.

About Author

Leave A Reply