A világ 10 legdrágább új autója

0

A tíz legdrágább autó esetében már nagyon súlyos milliókról beszélünk (dollárban természetesen), olyannyira, hogy 3,2 millió alatt fel sem lehet kerülni a listára, míg a legdrágább új autó közel 20 millióba kerül.

Nyilván ilyen áron csak kifejezetten exkluzív, pár példányban gyártott járművekről lehet szó (azért fontos egyébként hangsúlyozni, hogy új autókról beszélünk, mert ez egy teljesen más piac, mint a veteránoké).

Lássuk hát, mely járművek fértek fel a 10-es listára!

#10 Aston Martin Valkyrie (3,2 millió dollár)
#9 W Motors Lykan Hypersport (3,4 millió dollár)
#8 Lamborghini Sian (3,6 millió dollár)
#7 Bugatti Chiron Super Sport 300+ (3,9 millió dollár)
#6 Lamborghini Veneno (4,5 millió dollár)

#5 Koenigsegg CCXR Trevita (4,8 millió dollár)

A Trevitából a Koenigsegg összesen kettőt épített még 2009-ben, ezek egyike végül a nagy autógyűjtő bokszbajnok Floyd Mayweathernél kötött ki 2015-ben közel 5 millió dollárért.

A karosszéria csillogása egy egyedi gyártási technikának köszönhető, amitől a nyers szénszál olyan képzetet kelt, mintha gyémántok ragyognának. Az 1018 lóerős, álló helyzetből 2,9 másodperc alatt 100 km/órára gyorsuló autó 400 km/óra környékére tud gyorsulni.

#4 Mercedes-Benz Maybach Exelero (8 millió dollár)

A 700 lóerős Exelero árban jelentős ugrást jelent, a 4,4 másodperces gyorsulás és a 350 km/órás végsebesség teljesítmény szempontjából a lista egyik legvisszafogottabb mutatója, de hát Maybachot nem a száguldozásért vesz valaki.

A 2005-ös Exelerót ezzel együtt a Mercedes-Benz (és a Maybach) név teszi egyedivé és a legtöbb gyűjtő álmává – már aki megengedheti magának a kifejezetten izmos ár megfizetését (illetve egyáltalán talál eladó példányt).

#3 Bugatti Centodieci (8,9 millió dollár)

A Veyronnál, Divónál vagy Chironnál jóvál szögtelesebb Centodieci (olaszul ugye 110) nem véletlenül kapta a nevét, hiszen megpróbál egyensúlyozni a 90-es évek ikonikus szuperautója, az EB110 és a kortárs modellek között. Nem csak az ára, a teljesítménye is lenyűgöző, a 8 literes (!) W16-os motor 2,4 másodperc alatt juttatja el álló helyzetből 100 km/órára az autót.

#2 Rolls-Royce Sweptail (13 millió dollár)

A gyönyörű darabot két éve mutatták be, mint „a világ legdrágább új autóját”, a kétajtós Rolls-Royce egyfajta főhajtás is az 1920-as évek klasszikusai előtt. Nem a sebességével, hanem káprázatos eleganciájával és mesteri kidolgozttságával hódít, nem beszélve az olyan apróságokról, mint a középkonzolon található pezsgőhűtő…

#1 Bugatti Voiture Noire (19 millió dollár)

A Sweptail „legdrágább” titulusa nem élt sokáig, hiszen idén jött a Bugatti és a Voiture Noire (ami franciául fekete autót jelent), amiből egyetlen egy darab készült a márka alapításának 110. évfordulójára.

A La Voiture Noire a legendás Bugatti Type 57 SC Atlantic modern változata (abból 1936 és 1938 között összesen négy készült). A műalkotásnak is beillő kocsi 16 hengeres, 8 literes motorja 1500 lóerős, és 420 kilométer / órás sebességre is képes. Tavasszal mi is megírtuk, hogy az autót állítólag nem más, mint Cristiano Ronaldo vette meg.

Új luxusmotorral jön Keanu Reeves

Share.

About Author

Leave A Reply