A várandós Marilyn Monroe mesés tengerparti képei

0

Minden idők egyik legnagyobb szexikonja volt az amerikai színésznő és miként az a legendás fotós és barát, Sam Shaw képeiből kiderül, nem véletlenül. Marilyn Monroe ugyanis nem csak a vásznon vagy alaposan kisminkelve volt szép, hanem a maga természetességében is. Például a tengerparton.

Természetesen sokan és sokszor fotózták Marilyn Monroe-t, ám közülük keveseket engedett magához olyan közel, mint Sam Shaw-t, akire barátjaként tekintett és akit közel engedett a legsérülékenyebb pillanataiban is.

Ezeken az 1957 júliusában a New York-i Amagansett Beachen készült képeken például a színésznő várandós volt. Sajnos az öröm nem tartott sokáig, hiszen egy hónappal később elveszítette a magzatot.

„Smink nélkül is gyönyörű volt, de szép volt a lelke is” – írta le a színésznőt Sam Shaw. A képeken Marilyn Monroe fehér fürdőruhát visel, szőke haját összeborzolta a szél, természetes szépsége, boldogsága és nyugalma átsugárzik a képeken.

Az 1912-ben született Sam Shaw egész életében New Yorkban élt, ott is halt meg 1999-ben. Elsősorban a filmes és sztárokról készített munkáiról ismert, annak ellenére, hogy zenélt, szobrászkodott, festett, emellett politikai aktivista is volt.

Egyik leghíresebb munkája A vágy villamosa filmplakátja, melyen Marlon Brando látható egy szakadt pólóban.

Ja, és ő készítette minden idők egyik leghíresebb fotóját, azt a képet, melyen Marilyn Monroe szoknyája fellebben a Hétévi vágyakozás című filmben.

Marylin Monroe és a szereposztódívány

(Fotó: instagram.com/samshawphoto)

Share.

About Author

Leave A Reply