A rómaiaknak nem megy ez a karácsonyfa-dolog

0

Ha úgy fogalmazunk, hogy a rómaiaknak az utóbbi években nincs szerencséjük a város karácsonyfájával, akkor nem mondtunk semmit. Ha nagyon finoman akarunk fogalmazni, akkor az idei érdekes lett.

Ugorjunk vissza egy évet az időben, tavaly ugyanis a Piazza Venezián felállított 21 méter magas vörös fenyő már a karácsonyt sem érte meg. Árulkodó volt a beceneve is, a rómaiak Spelacchiónak (Ütött-kopottnak) becézték – ami arra utal, hogy megszerették.

Az idei fával sem jártak jobban az olasz főváros lakói, mert amikor hétfőn felállították, rögtön feltűnt, hogy a közepéről hiányzik egy csomó ág. Működésbe is lépett a névadás, gyorsan elkeresztelték Spezzacchiónak (Töröttkének).

A szállításért felelős cég a EuroNews szerint gyorsan közölte, hogy az ágak egy részét a szállítás miatt (a fa Olaszország északi részéből érkezett) vágták le, de később majd pótolják, ami már önmagában érdekesen hangzik.

A fát megrendelő Netflixnek összesen 376 ezer eurójába fáj a történet, a karácsonyfát egyébként hamarosan 60 ezer LED-fény és 500 színes gömb díszíti majd, azt Virginia Raggi polgármester avatja fel december 8-án, szombaton.

Az első karácsony határátkelőként

Share.

About Author

Leave A Reply