A Pink Floyd-legenda Ferrarijának kalandos története

0

Nick Mason a rocktörténelem egyik kulcsalakja. A Pink Floyd dobosaként fantasztikus lemezeken és koncertturnékon vett részt, egyszer még a ma már 40 millió font körül érő Ferrari 250 GTO-ját is kockára téve.

A Pink Floyd-legenda 1978-ban a ma már kifejezetten viccesnek számító 35 ezer fontért (még akkor is, ha a 43 évvel ezelőtti és a mostani font nem ugyanaz…) vette az 1962-64 között gyártott autót, ami akkora ritkaság volt már akkor is, hogy az újonnan legördülő darabokat csak Enzo Ferrari személyes beleegyezésével lehetett megvenni.

Nick Masonnek persze nem jelentett gondot az összeg letétele, és boldogan használta is az autót, egészen 1985-ig. Akkor azonban a billentyűs Richard Wright és a banda meghatározó alakja, a basszusgitáros Roger Waters kilépett a zenekarból.

Előbbi aztán ismét csatlakozott a Pink Floydhoz, amely 1987-től hatalmas koncertturnéra indult. Nem nagyon lehettek biztosak a sikerben, ezért Nick Mason biztosítékként bedobta a Ferrarit.

Kellett is a pénz, hiszen a Pink Floyd koncertjei az első pillanattól kezdve az extravaganciájukról is híresek voltak. Az „A Momentary Lapse of Reason” névre keresztelt turné őrült siker lett, 198 koncertet nyomtak le 1987 szeptembere és 1990 júniusa között, 135 millió dollár bevételt generálva, így aztán Nick Mason vissza tudta venni a Ferrarit.

A Ferrari 250 GTO egyébként minden idők egyik legtöbbre értékelt autója, 2018-ban a német gyűjtő Christian Glaesel 70 millió dollárért adta el a sajátját.

Nick Mason egyébként egy másik rocklegendát, az AC/DC énekesét, Brian Johnsont vitt el egy hosszabb körre az utóbbi főszereplésével forgatott A Life On The Road című műsor kedvéért.

Hivatalosan is műalkotás a Ferrari 250 GTO

Share.

About Author

Leave A Reply