A milliomos hihetetlen esete az internettel

0

Egészen elképesztő történet következik, melynek egyik főszereplője Stephen Shalson nagyon milliomos brit üzletember, a másik pedig a londoni Heron Tower nevű luxuslakóház.

A képen látható Stephen Shalson még 2014-ben vett a rendkívül elegáns ingatlanban egy lakást nem kevesebb, mint 3 millió fontért (közel 1,2 milliárd forintért), ami azért még a brit fővárosban sem nevezhető olcsónak.

A vagyonát a turisztikai cégeiből szerző üzletember nem kis meglepetéssel tapasztalta, hogy a lakásban nincs szélessávú internet. Meglepetése csak nőtt, amikor a net csak nem akart megérkezni, hiába várta volna el ezt egy ilyen drága lakás megvételével.

Így aztán kénytelen volt luxuslakásából 30 emeletet liftezni, majd elzarándokolni a helyi könyvtárba vagy egy internetcaféba minden egyes alkalommal, amikor normális internetet szeretett volna. Próbálta ugyan a 4G netét bevetni, de állítása szerint annyira rossz volt a térerő, hogy gyakorlatilag használhatatlan volt.

A meglehetősen furcsa helyzet egészen 2016-ig tartott, amikor végül megérkezett a várva várt szélessáv. A milliomos addigra már eléggé berágott, így 100 ezer fontra (39 millió forintra) perli a toronyház tulajdonosát.

„Az ingatlan árából és abból a tényből, hogy egy újonnan épített luxusépületről beszélünk London belvárosában, természetes volt, hogy a lakáshoz jó minőségű internetelérés is jár” – fogalmazott az üzletember ügyvédje, Daniel Goodkin.

Az épület tulajdonosa ugyanakkor azt állítja, az adásvételi szerződésben szó nem volt szélessávú internetről.

Mi meg azt gondoljuk, hogy valami hibádzik a kréta körül, például csak elő kell venni és megnézni az adásvételi szerződést. Másrészt elvek ide, elvek oda, a magunk részéről biztosan nem jártunk volna két évig mindenféle internetcafékba és könyvtárakba az internetért, hanem beköttetjük magunknak – aztán legfeljebb szépen bepereljük a tulajt.

Melania Trump öt titka

(Fotó: Champion News)

Share.

About Author

Leave A Reply