A legdrágább Lego-autó

0

A legdrágább Lego-autó egy Lamborghini Sian FKP 37. Nem csak vastag pénztárca kell hozzá, de idő is, mert közel 4000 darabból áll.

A Lego az 1970-es évek óta törekszik arra, hogy kifejezetten részletes, élethű technikai modellekkel álljon elő. Ennek egyik eddigi csúcsa a két évvel ezelőtt piacra dobott Bugatti Chiron volt.

A mostani Lamborghini Sian FKP 37 egészen pontosan 3969 darabból áll és 380 dollárba (kb. 120 ezer forintba kerül). A modell az eredeti 1:8-as változata. A Lego sokat nem vacakolt, hiszen az olasz autógyár a tavalyi frankfurti motorshow-n mutatta be első hibrid szuperautóját.

„Az új modell mind az Automobili Lamborghini, mind a LEGO Csoport DNS-ében jelen lévő tökéletességekre törekvést magában foglalja. Az 1:8-as modell maga is egy mérnöki innováció, mely egyesíti a két cég hihetetlenül tehetséges csapatait” – rajongott a termékért a játékgyár vezére, Niels B. Christiansen.

Mondjuk neki a rajongás nyilván munkaköri kötelessége, szóval kezeljük a helyén a dolgot, ezzel együtt is a 60 cm hosszú, 25 cm széles és 13 cm magas modell kétségtelenül elég menő.

Az egy dolog, hogy természetesen az ajtók nyílnak, a szárny emelkedik, a pilótafülke is teljesen kidolgozott, ám a modellben még egy nyolcsebességes V12-es motor is van, ami azért nem semmi, na.

A Lamborghini Sián FKP 37 az Aventadorra épült, a hibrid motor ráadásul 34 lóerőt még hozzá is ad az eredeti V12-es motor 774 lóerejéhez. Az autóból mindössze 63 darab készül, ára darabonként 3,7 millió dollár, ennek ellenére már előre eladták belőle az összeset. Szóval nekünk marad a Lego…

Itt a legizmosabb Lamborghini

Share.

About Author

Leave A Reply