A kínaiak megépítik a jövő városát

0

Csengtu városvezetését nemigen lehet azzal vádolni, hogy ne gondolkodna előre, aminek egyik ékes példája az az elképzelés, hogy a 16 milliós metropolisz egy részéből a jövő tudományos-technológiai központját alkossák meg.

A tervpályázatot az OMA és a GMP mérnökiroda közös víziója nyerte meg, a látványterveket elnézve nem érdemtelenül. A tervekben szerepel egy nemzetközi oktatási park is.

„A projekttel reményeink szerint alternatívát kínálunk a hagyományos autóközpontú városnak és közlekedésnek. Célunk szerint a terv figyelembe veszi a környék földrajzi lehetőségeit” – nyilatkozta az OMA egyik vezetője, Chris Van Duijn.

„Reméljük, hogy az épített környezet és a táj közötti kapcsolat dinamikus oktatási környezetet teremt, ami innovatív ötletek megszületését ösztönzi majd” – tette hozzá a 4,6 négyzetkilométeres projekt kapcsán.

A környék a tervek szerint több egyetemnek és kollégiumnak is helyet ad majd, emellett laboratóriumok és innovációval foglalkozó cégek is helyet kaphatnak benne.

A koncepció része egy 80 ezer négyzetméteres épület, amiben egyetemi könyvtár, hallgatói központ, auditóriumok és még sok hasznos és fontos helyszín kapna helyet.

A környék különlegessége, hogy hagyományos értelemben vett autók nem járnak majd benne, a közlekedést kötött pályás járművekkel és önvezető elektromos autókkal oldják meg.

Eredeti vagy kínai másolat?

Share.

About Author

Leave A Reply