A kanadai tanulóvásárló

0

Magyarországon is vannak kis bevásárlókocsik nagyobb boltokban, amit tologathat a gyerkőc. Kanadában  zászlót is tesznek rá, hogy könnyen nyomon tudd követni, ha előre menne a tömegben. Itt a “kezdő pénztárost” (“cashier in training”) is külön jelzik, hogy értsd, ha picit lassabb – írta Birdie.

A boltokkal kapcsolatban még annyit, sok helyen van olyan szolgáltatás, hogy ha már nincs házhoz szállításuk, akkor neten megrendeled, nem hozzák ki, de összekészítik, csak fel kell venni, el kell hozni. Ilyen vásárlóknak külön parkolót tartanak fenn.

Az alap általában, hogy bepakolják a táskába a pénztárnál az árut vagy vissza a kocsiba. Legtöbben viszik magukkal a táskát, környezetkímélő módon.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT.

Legutóbb csak egy nagy ikeásat vittem és megkérdezte a pénztáros, hogy szükségem van segítségre (az autóba betenni a táskát)? Nagyot néztem.

Ilyenkor odahív egy férfi kollégát és az kikíséri a vevőt az autójához és átteszi az autóba az árut a bevásárló kocsiból. Hogy illik vagy kell-e ezért külön borravalót adni, azt még nem derítettem ki.
Egy másik nagy boltban pedig külön ember van a pénztárnál, aki visszapakolja azokat az árukat a kocsiba, amit feltettünk a szalagra. A pénztáros pedig közben elbeszélget mosolyogva a vásárlóval. Kicsit másabb így a hangulat.

Kamionostörténet kommunizmustól Kanadáig

Share.

About Author

Leave A Reply