A jövő autósülése

0

A modern kor egyik nagy átka, hogy általában véve is rengeteget ülünk, sokan ebből akár hosszú órákat is autóban, ami nem tesz jót az egészségnek. Egy új fejlesztés most ezen segíthet.

Komoly derék- és gerincbántalmakat okozhat a rengeteg ülés, és bár például az autókban próbálnak erre mindenféle megoldásokat találni, átütő sikert eddig egyik sem hozott.

Pedig elsősorban a drágább járművekben már masszázsra is képes ülések vannak, ám ezek hosszú távon, egy több órás úton nem sokat segítenek, jó, ha átmenetileg csillapítják a fájdalmat.

A Jaguar Land Rover most azt állítja, megoldást talált a problémára. A cég olyan „alakváltó” ülést fejleszt, amely képes arra, hogy „javítsa használója jólétét jelentősen csökkentve a hosszan tartó ülés egészségügyi kockázatait”.

A brit autógyár szerint az ülések alján lévő habba olyan szerkezetet építenek, amely képes arra, hogy folyamatosan egészen apró beállításokat hajtson végre, gyakorlatilag állandóan változtatva az ülés szögét.

Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy ezek a csípőrezgések olyan üzenetet küldenek az agynak, mintha az ember sétálna, ami aktiválja a megfelelő izmokat, így akadályozva meg azok elkényelmesedését.

Az ülés jelenleg még csak tanulmányként létezik és egyelőre azt sem lehet tudni, mikor válik valósággá, ha egyáltalán. De nem lenne rossz.

Elképesztő okosvonatot fejlesztett Kína

Share.

About Author

Leave A Reply