A hosszú élet japán titka

0

A japánokról általánosan elterjedt vélekedés, hogy sokáig élnek, így aztán aligha árt kicsit utánanézni, minek köszönhető ez a hosszú élet – még ha az csak egy hagyomány is, mint arról az ázsiai országban élő Tshabee írt.

„Először Owakudani (Nagy Forrongó Völgy) felé vettük az irányt, ami a hegycsúcs közelében van. Gorából (a falu, ahol megszálltunk) egyenes út vezet fel odáig, egy valami félig kötél vontatta vonaton, majd pedig drótkötélen utazó kabinokban.

Ez a hely leginkább arról híres, hogy itt van a hakonei gyógyvíznek a (legnagyobb?) karabuki-ja, ahol a forró gyógyvíz feltör a felszínre, és mivel ott hűvös van, ezért elpárolog.  (…)

RAGADJ A HATÁRÁTKELŐVEL A YOUTUBE-ON IS!!

Itt árulják a japánok a hosszú élet titkát: a fekete tojást. Ez igazából sima tyúktojást jelent, amit a hegyből előtörő gyógyvízben főznek meg, és a vízben levő kéntől a tojás héja megfeketedik közben. Odabent viszont egy sima főtt tojás rejtőzik, amit teljesen nyugodtan meg lehet enni.

Annál is inkább, mivel állítólag ha megeszik egy ilyen tojást az ember, akkor 7 évvel tovább fog élni. (És hát ennek köszönhetően a hakonei szuvenírek nagyobbik fele fekete tojás színű / alakú…) Igazából nem tudom, hogy milyen tudományos kutatások alapján jutottak erre a következtetésre, de azért biztos, ami biztos, (majdnem) hármat is megettem belőle.

Innen pedig lefelé vitt tovább az utunk az előbbihez hasonló drótköteles kabinokban, az Ashi-tóhoz.

Ez egy hatalmas krátertó a hegyen, ami úgy lett, hogy (ha jól emlékszem) mintegy 30-40 ezer évvel ezelőtt lerobbant a hegy teteje, és a helyén maradó lyukba belement a víz. 😀

„Eredeti” kalózhajóval lehet átkelni rajta, kb. 40-45 perc alatt. És elvileg láthattuk volna innen a Fuji hegyet is, ha épp nem lett volna teljesen beborulva az ég…”

A teljes posztot további érdekességekkel itt találjátok.

Borzalmas következményekkel jár a japán iskola nyomása

Share.

About Author

Leave A Reply