A Forma-1 és a papírban sült csirke

0

A Japánban élő Tshabee számára még október legelején adódott a munkája kapcsán a lehetőség egy szingapúri útra. El is ment és megnézte.

„Hogyha csak egyetlen dolog van a városban, amire jut ideje az embernek, akkor vajon mi az, amit semmiképp se hagyna ki? Régi Forma-1 rajongóként (de már elmúlt) számomra teljesen egyértelmű volt, hogy a versenypályára megyek először, amint a bőröndöm hozzáér a hotelszobám padlójához.

Ugyanis amikor épp nem itt nyer már megint a Mercedes, a pálya egy elég hosszú szakasza sétálóutcának van kialakítva. 🙂 Pont az a rész, ahol a pálya átmegy a lelátó alatt. Próbáltam amúgy elsétálni a célegyenes felé is, de ott nagyon építkeztek, és le volt zárva az egész…

Nem mellesleg pedig innen nagyon szép kilátás nyílik a Marina-öbölre, ami meglátásom szerint a város kb. legpuccosabb környéke. Ott van az a szálloda is, ami három épületből, meg a tetejükön egy hatalmas hajó formájú építményből áll.

Meg sétatávolságra van a Merlion, egy félig hal-félig oroszlán szobor-szökőkút. Meg a Szent András Katedrális is, csak mire én odaértem, a jó keresztények már mind álomra hajtották a fejüket. (…)

A helyi ételek közül a papírban sült csirke hagyta bennem a legmélyebb nyomot. Amit kb. úgy kell elképzelni, hogy a csirkehúst sütőpapírba bugyolálva sütik meg, ennek köszönhetően pedig a hús szépen puhára sül a saját levében. Isteni volt, érdemes kipróbálni legalább egyszer!”

A teljes posztért ide kattints!

Disneyland halálbüntetéssel avagy utazás Legországba

Share.

About Author

Leave A Reply