A csehek betiltják a kettős minőségű élelmiszereket

0

Elegük lett a cseheknek és úgy döntöttek, betiltják a nyugat-európai országok színvonalához képest rosszabb minőségű élelmiszerek forgalmazását. A vita immár évek óta folyik arról, tényleg gyengébb minőségű-e a régiónkba érkező élelmiszerek egy része, mint az ugyanazon a néven Nyugat-Európában forgalmazott változat.

A cseh földművelésügyi minisztérium által kezdeményezett törvénymódosítás értelmében több mint 630 millió forintos bírságot is kiszabhatnak az ilyen termékeket forgalmazó cégekre.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!

A cseh hatóságok több kísérletet is elvégeztek az elmúlt években, és kiderült, hogy a Németországban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon vizsgált 21 fajta azonos termék közül mindössze hét volt ugyanolyan, 11 esetében jelentős különbséget mutattak ki a vizsgálatok. A fogyasztási cikkek között az élelmiszerek mellett öblítők és állateledelek szerepeltek.

A problémával az Európai Parlament is foglalkozott, áprilisban Brüsszelben elfogadtak egy kettős termékminőséget tiltó szabályozást, azonban ezt két éves határidővel vezetnék be. A cseh törvénymódosítás ennél lényegesen hamarabb véget vethet a különböző minőségű termékek forgalmazásának.

Tényleg silányabb élelmiszer jut Kelet-Európának

Share.

About Author

Leave A Reply