A Brexit legnagyobb nyertese

0

Hatalmas harc folyik a Londonból távozó pénzügyi szolgáltató csoportokért, melynek résztvevői között olyan nagyvárosok szerepelnek, mint Frankfurt, Brüsszel vagy éppen Párizs. A verseny eldőlni látszik.

Alig fél évvel a britek uniós távozása előtt ugyanis úgy tűnik, Párizs a befutó, azaz a francia főváros a legkedveltebb letelepedési helyszíne azoknak a pénzügyi szolgáltató csoportoknak, amelyek a Brexit miatt EU-piaci tevékenységek áttelepítését tervezik Londonból a kontinensre.

A Financial Times című londoni gazdasági napilap azt írta, hogy a legnagyobbak közül a JP Morgan Chase, a BlackRock, a Bank of America és a Citigroup képezi az egyes tevékenységi körök párizsi áttelepítési folyamatának „előőrsét”.

A lap forrásai szerint 70, Londonban honos alapkezelő intézmény indította el a párizsi működési engedély megszerzésének folyamatát. Közülük a legnagyobb a 6300 milliárd dollár befektetői tőkét kezelő BlackRock, amely fontolóra vette, hogy egész európai tevékenységének központjává Párizst tegye meg.

Nagyon bedurvulna a brit munkavállalás a Brexit után

(Fotó: pexels.com/Julian Tress)

Share.

About Author

Leave A Reply