A biztonságuk érdekében költöznek el Franciaországból

0

Egyre többen költöznek el Franciaországból Európa legnagyobb, több mint félmilliós zsidó közösségéből, mert nem érzik biztonságban magukat. Akad olyan család, akit tavaly saját otthonában támadtak meg vallásuk miatt.

A párizsi és nizzai terrortámadások óta fokozott biztonsági intézkedések érvényesek Franciaországban, a zsinagógákat is védik. A Franciaországban regisztrált antiszemita indíttatású cselekmények száma jelentősen megnőtt a kétezres években, a Közel-Keleten fokozódó feszültséggel egy időben.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

„Ötvennél kevesebb ilyen támadást jelentettek a kilencvenes évek közepén. Kétezerre, a második intifáda után emelkedtek a számok, kilencszáz antiszemita támadást regisztráltak egy évben” – mondta a EuroNewsnak a francia nemzeti kutatóközpont (CNRS) elemzője.

„Gyakran nem tudni semmit a támadóról, de rendszerint fiatal férfiak, sokszor bevándorlók gyerekei, míg korábban a szélsőjobb állt az antiszemita cselekmények mögött” – tette hozzá Nonna Mayer.

A félelem miatt egyre többen hagyják el Franciaországot, becslések szerint évente háromezren, főként Izraelbe költöznek.

Egyre több brit lenne francia

(Fotó: pexels.com/Julian Tress)

Share.

About Author

Leave A Reply