A 7 millió dolláros óra

0

Akárhonnan is nézzük, 7 millió dollár egy óráért nem kevés, még akkor sem, ha éppenséggel 189 karátnyi gyémánt díszíti, mint a Jacob & Co’s legújabb alkotását.

A Jacob & Co alig 34 éves cég, ami az óraiparban még tinédzsernek sem nagyon számít, ráadásul amerikai, ami a luxusórák piacán szintén nem nagy előny. Ugyanakkor rendre előáll egy-egy elképesztő kreációval.

Ott volt korábban a 6 millió dolláros Milliomos óra, amit sárga gyémántok díszítettek. Most emeltek egyet a néven és az áron is, hiszen a Milliárdos óra már 7 millió dollár (ez nagyjából 2,1 milliárd forint).

A cég most összeállt a William Goldberg nevével fémjelzett Ashokával, hogy megalkossanak egy kétségkívül egyedi órát. Az Ashoka egészen egyedi darab és vágásfajta, a világon nagyon kevés ilyen gyémánt akad.

Olyannyira, hogy az összes gyémánt kevesebb, mint 1 százaléka csiszolható meg így, szóval a Milliárdos óra 189 karátja ilyen szempontból sem akármilyen bravúr.

Maga az óra egy JCAM09 tourbillion, ami 72 órát képes elketyegni egy felhúzással. Az órából egyetlen példány készül, csekély 7 millió dolláros áron.

Luxusba fulladó Star Wars

Share.

About Author

Leave A Reply