A 80 éves határátkelő

0

Sosem késő belevágni a nagy kalandba – halljuk sokszor, de azért egy bizonyos kor felett már elég kevesen veszik ezt komolyan. Az egészen páratlan, hogy valaki 80 évesen gondolja úgy, van még benne annyi lendület, hogy megnézze, milyen a külföldi élet.

Márpedig a spanyolországi Valencia nyugalmazott jegyzője, a 80 éves Miguel Castillo hamarosan nem mindennapi kalandba kezd: Erasmus-ösztöndíjjal Veronába megy.

A háromlányos (és hat unokás) öregúr jelenleg éppen az olasz diákok életére készül, hiszen miközben történelmet tanul városa egyetemén, a követező szemesztert Veronában tölti majd az európai diákcsereprogramnak, az Erasmusnak köszönhetően.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

Már az sem akármilyen dolog, hogy egy szívroham után úgy gondolta, hasznosabban is el tudja tölteni az idejét, mint sétálgatással, golfozással és persze az unokák felügyeletével, szóval kezdeni akart magával valamit, így beiratkozott az egyetemre.

„Talán ez volt az a fény, ami hiányzott az életemből. Azt mondtam magamnak: tennem kell valamit, nem ülhetek csak itt – és ettől kaptam bátorságot ahhoz, hogy utánanézzek, hol tudnék kurzusokat felvenni” – nyilatkozta a EuroNewsnak.

Olaszországba nem egyedül indul el, magával viszi feleségét is. Ennél is fontosabb kortársainak szánt üzenete: „ne zárkózzanak be a házba, hanem nyissák ki az ajtót a világra”.

Ne engedd eltüntetni a Határátkelőt!

(Fotó: Valenciai Egyetem)

Share.

About Author

Leave A Reply