35 milliót adtak Obama mezéért

0

A volt amerikai elnök a középiskolában viselte mérkőzésen a kosarasmezt, amiért most egy aukción nem kevesebb, mint 120 ezer dollárt (ez 35,4 millió forint) fizetett egy vevő.

Az nem volt titok eddig sem, hogy Barack Obama hatalmas kosárrajongó. Egy korábbi interjúban azt mondta, a kosárlabda számára tinédzserként egyfajta menedék volt, egy lehetőség a barátkozásra, egy sportág, amiben sokat tanult a versenyszellemről és a fair playről.

A 44. amerikai elnök középiskolában a csapat tagja volt, nemrégiben pedig egy árverésen gazdát cserélt az iskolai meze, méghozzá nem kevesebb, mint 120 ezer dollárért.

Barack Obama sulija, a Punahou School 1978-79-es évi mezét végül egy személyazonosságát felfedni nem kívánó gyűjtő vásárolta meg a Heritage Auctions házon keresztül, akik nem kis túlzással „minden idők legfontosabb kosarasmezének” nevezték.

A 23-mas számú mezt Peter Noble adta el, aki három évvel járt Barack Obama alatt ugyanabba a középiskolába. A mez eredetiségét egy gimis évkönyv alapján állapították meg, amiben egy fotón a volt elnök látható benne.

Harvardot végzett fehér jogász férfi lehet az USA következő elnöke

(Fotó: twitter.com/darrenrovell)

Share.

About Author

Leave A Reply