27 millió dollárt engedett birtoka árából Tom Ford

0

Napjaink egyik legnevesebb divattervezője a jelek szerint nagyon szeretne megszabadulni új-mexikói birtokától, olyannyira, hogy egy merész (kétségbeesett?) húzással 27 millió dollárt engedett (!) az árából.

A Galisteóban található, közel 9 hektáros birtok így az eredeti 75 millió helyett már „csak” 48 millió dollárba kerül az 58 éves divattervező, filmes meglehetősen nagyvonalú döntése nyomán.

A lépés annyiban érthető, hogy a Cerro Pelon Ranch immár három éve eladó és eddig nem tolongtak érte a potenciális vevők, annak ellenére, hogy pazar helyen fekszik. (Azért 75 millió dollár sem kis pénz.)

Az árat azért némileg indokolja, hogy miután 2001-ben megvette a birtokot, Tom Ford megbízta a japán építészt, Tadao Andót, hogy tervezzen egy kifejezetten szép, egyszintes, modern házat.

(Tadao Ando egyébként nem akárki, ő tervezte a milánói Armani Színházat, a Fort Worth-i Modern Művészetek Múzeumát, vagy a manhattani Ground Zero Projectet.)

A birtokon található még emellett egy komplett westernmozikban használt település. Silveradóban olyan filmek játszódtak, mint Lawrence Kasdan azonos című klasszikusa, vagy a Texasi krónikák: Lonesome Dove, a Vad lovak, a Cowboyok és űrlények, a Börtönvonat Yumába, de sokat forgattak itt a Thorhoz is.

A szokatlanul hosszú, lapostetős, kicsit bunkerre hajazó padlótól plafonig üveg épületet úgy tervezte meg Tadao Ando, hogy olyan, mintha egy keskeny, tószerű medence fölött lebegne.

A teljesen tagolatlan, nyitott térrel megálmodott otthonban a nappali szinte minden átmenet nélkül folyik át a hálórészbe. Legalábbis a leírások alapján, mert sajnos a belbecsről semmilyen fotó nem elérhető.

A főépület mellett van még ultramodern istálló, fedett és szabadtéri lovaspálya (Tom Ford imád lovagolni), valamint teniszpálya, irodaépület, raktárak és még egy kifutópálya is, ha esetleg magánrepülőt használna a tulajdonos vagy valamelyik vendége.

Új házat vett a Maffiózók atyja

Share.

About Author

Leave A Reply