26 millió dolláros lottónyereményből rémálom

0

Igazi rémálmot él át az a kaliforniai nő, aki állítása szerint 26 millió dollárt nyert a lottón, csakhogy a létező legrosszabb forgatókönyv történt meg vele, ami rossz esetben alighanem egész életében kísérteni fogja.

A Kalifornia Lottó szelvényét a Los Angeles-i Norwalkban vásárolta meg egy nő, a 26 millió dollárt érő SuperLotto Plus nyereményéért csütörtöktől lehetett jelentkezni.

A győztes szelvényt eladó boltban már szerdán meg is jelent egy nem kicsit feldúlt nő, aki azt magyarázta az eladónak, hogy ott vásárolta meg azt – mesélte a Whittier Daily Newsnak a bolt alkalmazottja, Esperanza Hernandez.

Mint kiderült, a nő a nadrágzsebébe tette a szelvényt, majd a ruhadarabot azzal a lendülettel ki is mosta. Ez nagyjából minden lottózó egyik legdurvább rémálma, ráadásul 26 millió dollár nagyon komoly vagyon.

Az üzletben lévő ipari kamerák egyébként alátámasztották a nő szavait, tényleg látszik rajtuk, ahogyan lottót vásárol, és az eladó is felismerte őt. A felvételt azóta elküldték a Kalifornia Lottó központjába, ahol jelenleg is vizsgálják.

Egyébként a nő számára nincs minden veszve, ugyanis ha valaki elveszít egy nyertes szelvényt, ki kell töltenie egy kérvényt és tudnia kell bizonyítani, hogy az valóban az övé volt – igaz, ehhez fénykép is kell a szelvény mindkét oldaláról.

A nyertes számok egyébként 23, 36, 12, 31, 13 voltak, míg az úgynevezett megaszám a 10.

Ha a hölgy szerencsével jár, akkor a 26 millió dolláros nyereményét kétféleképpen veheti fel: vagy egyszerre 19,7 millió dollárt, vagy éves juttatásokban.

Ha végül akkora balszerencséje lesz, hogy elutasítják kérelmét, akkor az összeg a kaliforniai állami iskoláknak jut. Éppenséggel a győztes szelvényt eladó üzletnek is elég komoly érdeke fűződik annak elfogadásához, az ő markukat 130 ezer dolláros bónusz ütné.

Viszonylag ritka, hogy ekkora nyereményeket ne vegyenek fel, de azért előfordul. 1997 óta négy 20 millió dollár fölötti nyereményt nem vettek fel, köztük 2015-ben egy 63 millió dollárost.

Csődbe vihet a milliárdos lottónyeremény is

Share.

About Author

Leave A Reply