Zuckerberg nem bír veszíteni

0

Mark Zuckerberg ambiciózusságát jól ismerjük, ám egy új történet megmutatja, valóban mennyire szeret nyerni, legyen az ellenfele akár egy gyerek.

A New Yorker újságírója, Evan Osnos írta meg, hogy a Facebook vezére néhány éve egy privát repülőgépen scrabble-özni kezdett egy barátja lányával. Miután a középiskolás nyerte meg az első játékot, Mark Zuckerberg nem hagyta magát és furcsa, nem annyira sportszerű trükkhöz folyamodott: írt egy programot. Ez feldolgozta a betűket és megmutatta neki az összes lehetséges szót, amit kirakhat.

„A visszavágó alatt körülöttünk mindenki két részre szakadt, volt, aki a gép, volt, aki az ember mellé állt és szurkolt” – derült ki a meg nem nevezett ellenfél visszaemlékezéséből.

Azt nem lehet pontosan tudni, hogy ki nyert. A játékot idő előtt befejezték a gép landolása miatt, ám akkor Mark Zuckerberg kevéssel vezetett.

Ez a történet is megmutatja, mennyire versengő a Facebook alapítója. A cikk szerint szereti a társasjátékokat, köztük a Száguldó robotok (Ricochet Robots) nevű logikai és a Rizikó nevű stratégiai játékot.

A kompetitivitás az üzleti életben is jellemző Mark Zuckerbergre. Evan Osnos cikkéhez több szilícium-völgyi cégvezetővel beszélt, és érdekes részleteket árultak el.

A Twitter korábbi vezérigazgatója, Dick Costolo kegyetlen kivégző gépezetként írta le Mark Zuckerberget, aki „ha úgy dönt, utánad megy, abból verés lesz”.

Reid Hoffmannak, a LinkedIn alapítójának az volt az érzése, Zuckerberg azért nem akart vele túl jóban lenni, mert egyszer úgyis „kinyírná” őt és oldalát is – most mégis barátok.

Elképesztő fotókon a szovjet korszak romjai

(Fotó: flickr.com/Brian Solis)

Share.

About Author

Leave A Reply