A zöld teás ropi

0

A zöld teának, a Matchának évszázados hagyománya van Japánban. De nem csak hagyománya van, hanem jelen is, méghozzá nem akármilyen jelene, hiszen elképesztő dolgokat lehet kapni zöld teás ízesítésben – derül ki a Tshabee in Japan blog posztjából.

„Van külön teaszertartás is, mint az angoloknál, meg ha valahova szállodába megy az ember, ott is szoktak adni zöld teafüvet meg vízforralót a szobához. Most viszont nem erről lesz szó, hanem arról, hogy mi történik, ha a méltán népszerű zöld tea találkozik a fogyasztói társadalommal…

Ha valaki esetleg még nem jött volna rá, hogy mi lesz itt: összeszedtem pár random dolgot, aminek „zöld teás” íze van. Merthogy igen, létezik olyan, hogy „zöld teás íz”, ami kb. annyira népszerű, mint nálunk a vanília. Kb. mindent árulnak vele, ami ehető / iható. Hogy az eredeti élménytől ne menjünk egyből nagyon messzire: van zöld teás shake.

És ha már a vaníliát említettem, nem mehetek el a zöld teás fagyi (ami az egyik kedvencem lett), és jégkrém mellett.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

Van természetesen végtelensok édesség is zöld teás ízben, pl. a manju, amit a Manza Onsen-nél kaptunk, az is zöld teás volt, de gyakoriak még a zöld teás kekszek is.

Meg a zöld teás ropi, aminek egyébként novemberben lesz majd nagy szezonja.

Aztán, amin egy kicsit lehidaltam első ittjártamkor, az a zöld teás KitKat. Már azon meglepődtem, hogy ismerős márkával találkozom, azon meg pláne, hogy kb. csak Japánban forgalmazott változata is van. Egyébként szoktam mindig vinni belőle haza is, az otthoniak is nagyon szeretik. 🙂 (…)

A végére hagytam a legdurvábbat, amitől nekem is elakadt a szavam: a zöld teás palacsintát. Ami annyira zöld teás volt, hogy még a palacsintatésztába is belekeverték a zöld teás ízt. Meg a színt.

A tálalása is egészen más, mint az otthoni, nyilván muszáj volt kipróbálnom. Itt tölcsér formájúra tekerik magát a palacsintát, és raknak bele végtelensok tejszínhabot.

Meg az én esetemben volt még benne banán, egy darab brownie, meg (természetesen) zöld teás fagyi a közepén. Ránézésre kb. háromszor annyi kalória van benne, mint amennyit egy nap meg szoktam enni.”

Akit érdekelnek további zöld teás különlegességek (és hogy ezek hogyan néznek ki), az ide kattintson!

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

Share.

About Author

Leave A Reply