Windows-háttérkép testközelből

0

Az amerikai Page nem egy nagyváros, mégis rengeteg a látnivaló. Mind közül a legnagyobb az Antelope Canyon, vagy Antilop-kanyon. Alighanem a legtöbb ember már látott fényképet erről a helyről, pláne akinek a Windows választ háttérképet a gépére. Editék viszont saját szemükkel látták.

„Nem mondom, hogy nem gondolkodtunk el rajta, hogy valóban megnézzük-e a kanyont, mivel ez nem olcsó mulatság, mindössze alig több, mint egy óra a túra és négyünknek közel 250$-t kellett fizetni.

Elég nagy különbség a Grand Canyonhoz képest, de tudni kell, hogy a kanyon a navajók földjén található, a túrákat is ők szervezik, és úgymond ők üzemeltetik a helyet. A kanyonba nem szabad csak úgy bemenni, mindenképp kell egy túravezető, és jó előre helyet kell foglalni, a jó előre annyit tesz, hogy hónapokkal előre. (…)

Nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy mi legyen, hisz két kanyon van, a felső, és az alsó vagyis Upper és Lower Antelope Canyon. Van különbség, a felső könnyen járható, akár mozgássérültek is látogathatják, az alsó izgalmasabbnak tűnt, hisz meredek létrán kell leereszkedni, majd természetesen a túra végén kimászni onnan. (…)

El is indultunk a kanyon bejárata felé, amiből tényleg nem látszik semmi, csak annyit lehet érzékelni, hogy sziklás talajon sétálunk, amit egyébként finom apró szemű homok borít.

A túravezetőnk egyből a Zuram mellé szegődött, és elkezdtek beszélgetni. A szokásos, honnan jöttünk, hová megyünk, majd megtudtunk néhány dolgot, mint például, hogy a sok eső, a viharok miatt a Grand Canyonban nagyon későn kezdődött a turistaszezon, hisz vihar esetén nem annyira mókás ott túrázni, mert lent a víz, fent a villámok okoznak problémákat. (…)

Leereszkedtünk a kanyonba, nem létrán, hanem lépcsőkön, de igen keskeny lépcsőfokok voltak, nem volt vészes, de nem ártott, ha az ember az orra elé néz. A talaj homokos, és a látvány leírhatatlan.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Szerencsére csak heten voltunk a csoportban, így egyáltalán nem rohantunk, a vezetőnk ráérősen sétált, és hagyta, hogy mindenhol fényképezgessünk, sőt mutatott egy-két trükköt is, hogy hogyan tudunk jó képeket csinálni.

Elmesélte, hogy a kanyon igazán azóta népszerű, amióta a National Geographic címlapján volt egy kép a kanyonból, azóta özönlenek a turisták. A kanyontúra nem veszélytelen, habár ott épp abban a pillanatban teljesen annak tűnt. Nem véletlen azonban, hogy csak vezetővel lehet lemenni, a legkisebb esőzés is katasztrófához vezethet.”

A teljes posztot nagyszerű fotókkal itt találjátok.

Öt év után révbe érve Amerikában

Share.

About Author

Leave A Reply