A whisky, amivel fizetni is lehet

0

Exkluzív whisky-érmét adtak ki, aminek különlegessége, hogy törvényes fizetőeszköznek számít. Ráadásul néhány cseppet is tartalmaz a világ legöregebb nedűjéből.

Ez az első alkalom, hogy a legmagasabb minőségű nemesfémet és az értékes whisky-t ily módon kapcsolatba hozzák.

Az érme 57 grammnyi 99,99 százalékos tisztaságú aranyból készült. Mindössze 300-at adtak ki belőle, és nemcsak a gyűjtők kedvence lehet, ugyanis Tuvalu hivatalos fizetőeszköznek ismeri el.

Az érme közepén egy kis kapszula a híres skót felföldi whisky, az 1862-es Old Vatted Glenlivet néhány cseppjét rejti és őrzi meg a jövőnek. Ezen az oldalon a kedvelt ital készítésének néhány lépése látható stilizálva, emléket állítva egyúttal a múltnak is.

A whisky-érme a Lux Coin nevű cég új, háromrészes sorozatának első darabja – a következőkben különleges rumot és konyakot is rejtenek a pénzbe.

A társaság egyedi üvegeket, műalkotásokat és órákat készít gyűjtők számára. Az új ötlet életre keltésében a Perth Mint nevű, nemesfémekkel foglalkozó vállalat is segítségükre volt.

„Az ötlet, hogy a világ legöregebb whisky-jéből egy cseppet arany érmébe zárjunk, szokatlan, de a mottónk úgy szól, a lehetetlenből lehetségest csinálunk, és ez remekül működött ebben a projektben” – mondta Lukasz Baranowski, a Lux Coin vezérigazgatója.

A whiskys fogpiszkáló az igazi menőség

Share.

About Author

Leave A Reply