Visszatért a Hülye Járások Minisztériuma

0

A Monty Python legendás jelenete sokakat megihletett már, most azonban olyan történt egy angliai faluban, ami korábban máshol még nem nagyon.

A Hülye Járások Minisztériuma John Cleese ötlete volt, a Monty Python egyik szkeccsében született meg, először 1970. szeptember 15-én mutatta be a BBC a Monty Python Repülő Cirkusza második évadának első részében.

Az akkori kritikák (például a Guardiané) azt emelte ki, John Cleese milyen zseniálisan figurázza ki a tipikus keménykalapos, önmaga fontosságától elájuló, a hatékony munkavégzést hírből sem ismerő, nevetséges kormányzati bürokratát.

A Hülye Járások Minisztériuma az elmúlt 50 évben minden idők egyik legemlékezetesebb szkeccse lett. Most az angliai Berkshire megyében (itt található a windsori kastély) fekvő Sonning nevű településen oldották vele kicsit az elmúlt hónapok feszültségét a helyiek.

Konkrétan az történt, hogy a Monty Python-rajongó James Ruffell tett ki pár táblát a háza előtt, arról tájékoztatva a járókelőket, hogy éppen belépnek a Hülye Járások Minisztériuma fennhatósága alá.

Ami ezután következett, az tökéletesen megmutatta az angolok humorérzékét és azt is, mennyire jól esik néha ledobni a komolyság álcáját és hülyéskedni egy sort.

 

13 milliót adtak egy első kiadású Harry Potterért

Share.

About Author

Leave A Reply