Visszatérés a mókuskerékbe

0

Az elmúlt hetek digitális nomádsággal foglalkozó posztjai után most egy fordított történet következik, hiszen a Modern Wandering szerzője 7 év magánvállalkozás után döntött úgy, hogy visszatér (az ő szavaival) „a normális emberek” közé, és újra alkalmazott lesz.

„33 éves koromra jött el az az idő mire megvilágosodott, hogy merre és hogyan folytassam tovább az utamat. Megmondom őszintén, hogy 7 év „szabadság” után elég nehézkes visszaszállni a mókuskerékbe, de a célok elérése érdekében muszáj volt.

Tavaly ősszel az Upwork oldalon keresztül elkezdtem a szabadúszással foglalkozni, de még annyira új volt nekem a dolog, hogy csapongtam 2-3 hónapig, minden munkát elvállaltam, amiből csurrant-cseppent valami kis összeg.

Viszont a tisztánlátás, hogy merre is tovább, csak idén január végén jött egy régi ismerős / „kolléga”, szintén szabadúszó szövegíró segítségével. Ő volt az, aki elindított a szövegírás világában.

Neki köszönhetem, hogy megtanultam, hogyan kell egy igazán jó blogposztot megírni úgy, hogy meg is fizessék érte az embert. Viszont mire rájöttem arra, hogy mi is az a témakör, amelyben én szövegíró szeretnék lenni, az hetekbe telt.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Február végére körvonalazódott, hogy az állatokról szeretnék íni különböző oldalaknak, állatorvosoknak. Szépen felépítettem egy saját szabadúszó weboldalt, amelyen a portfóliómban megtalálható néhány általam irt cikk.

Viszont, ez a szabadúszás nem lesz teljes munkaidős állás egyik napról a másikra. Igy 7-8 hónap elteltével is még mindig csak részmunka időben csinálom, amit viszont nem bánok egyelőre.

Ugyanis már korábban is megfogalmazódott bennem a dolog, hogy nagyon szeretnék állatokkal foglalkozni, de nem volt lehetőségem elindulni az úton. De egy hónappal ezelőtt végre kinyíltak a kapuk előttem, igy végre eljött az ideje annak, hogy elkezdjek munkát keresni, magyarul vissza bekerülni a taposómalomba.

Persze a keresés előtt végig kellett gondolnom, hogy hogyan is állítsak össze egy jó önéletrajzot, hiszen nekem olyan még sohasem volt. Annak idején még a rendőrségen Magyarországon nem volt rá szükségem, és itt kint az elmúlt 7 év alatt sem, mivel takarításból, személyi asszisztenskedésből és babysittingelésből éltem.

Így hát az első pár napomat azzal töltöttem, hogy hogyan is fogalmazzam meg úgy a szakképzettségemet, hogy az kapós legyen a munkaadók körében. Mivel tudtam, hogy állatorvosi rendelőbe vagy állatkereskedésbe szeretnék elhelyezkedni, igy egyértelmű volt ügyfélszolgálati tapasztalat. (…)

Általában a cégek saját oldalán a career fül alatt, a LinkedIn, Indeed és ZipRecruiter oldalakon jelentkeztem célirányosan. Nagyon meglepődtem, hogy milyen sok visszajelzést kaptam, sőt sokkal több interjúra behívtak, mint az valaha is elképzeltem.

Sajnos állatorvos mellé még a recepcióra sem vettek fel egyelőre, mert oda olyan embereket keresnek, akiknek már legalább 2-3 éves állatorvosi rendelőben lévő tapasztalatuk van.

Viszont az USA egyik vezető állatkereskedése, a Petco behívott interjúra, és 3 nappal később jött is a telefon, hogy már másnap kezdhetek. Annyira örültem, mint majom a farkának, hiszen ez az a munkahely, amely tökéletes ugródeszkának a jövőt illetően.

Itt mindenféle állat van a hüllőktől kezdve, a kisállatokon keresztül a halakon át egészen a madarakig. Van kutyafodrász, valamint minden hétvégén örökbefogadás és állatorvosi szolgáltatás is.”

A teljes posztot itt találjátok, olvassátok el!

Share.

About Author

Leave A Reply