Visszanyalt a Brexit-fagyi a sztáredzőnek

0

Január elsejével az Egyesült Királyság teljesen kilépett az Európai Unióból, így ezek a valódi szembesülés napjai – néha egészen érdekes helyzetekben jön szembe a valóság.

Sam Allardyce edzőként 1999-ben robbant be az angol labdarúgás élvonalába, amikor a Bolton menedzsereként 2007-ig 371 mérkőzésen át vezette a csapatot. 2001 és 2014 között összesen hatszor választották meg a hónap menedzserének, 2016-ban pedig angol szövetségi kapitány is volt.

A jelenleg az élvonalbeli West Bromwich Albion együttesét irányító szakember (nemrég vette át a jelenleg 19. helyen álló csapat irányítását) sok minden más mellett arról is híres volt, hogy lelkes támogatója volt a Brexitnek.

Korábban olyanokat nyilatkozott, hogy „az ország sebei addig nem fognak begyógyulni, amíg a Brexit meg nem történik”, vagy „ha Boris Johnson levezényli a Brexitet, akkor nagyon csodálni fogom őt” és még sorolhatnánk.

Az európai klubfutballban január az egyik átigazolási szezon, ami az utolsó előtti, a bentmaradó helyektől 6 pontos távolságra leszakadt birminghami gárda számára akár létfontosságú is lehet.

Csakhogy a Brexit miatt (és mert január 1-től az európai uniós játékosokat már nem lehet csak úgy leigazolni, mint eddig) most hirtelen kifejezetten nehéz lett az Európai Unió területéről igazolni.

„Három játékost is találtam, akik megfelelők lettek volna, de nem jöhetnek. Szégyen. A munkavállalási engedélyt érintő új szabályok miatt nem jöhetnek az országba, míg korábban megtehették volna. Most már azt is figyelembe kell vennem egy játékos esetében, hogy kap-e munkavállalási engedélyt” – panaszkodott Sam Allardyce.

A Brexitről szóló népszavazás előtt nem sokkal Sam Allardyce a Sunderland menedzsere volt. A The Sun akkori tudósítása szerint azt mondta: „Én a kilépésre szavazok. Az az érzésem, hogy az Európai Unió semmi jót nem ad az Egyesült Királyságnak”.

A szakvezető 2018 decemberében a talkSport rádió vendégeként arra panaszkodott, hogy Theresa May akkori kormányfő vezetése alatt túl sokat csúszik a brit kilépés.

Hát most már nem csúszik.

A BBC-nél méltóbban senki sem búcsúztatta 2020-at

(Fotó: duke.edu)

Share.

About Author

Leave A Reply