Visszaállítaná a határokat a francia szélsőjobb

0

A schengeni megállapodás felfüggesztését, a rendőrséget és a hadsereget sújtó megszorító politika moratóriumát, és a külföldön harcoló francia dzsihadisták hazatérésnek megakadályozását javasolta a francia Nemzeti Front elnöke.

„Európa gyengévé tett minket azzal, hogy ránk erőltette a határok teljes megnyitását” – hangsúlyozta Marine Le Pen Strasbourgban az Európai Parlamentben, ahol újságíróknak mutatta be pártjának a párizsi terrortámadásokat követően kidolgozott javaslatait.

A francia szélsőjobboldali párt vezetője szerint azokat a kettős állampolgárokat, akik külföldre mentek harcolni, meg kellene fosztani francia állampolgárságuktól, hogy ne tudjanak visszatérni az országba. Le Pen a külföldi állampolgárságú bűnözőket is kiutasítaná Franciaországból, miután letöltötték büntetésüket – írja az MTI.

„Azonnal meg kell erősíteni a külföldi harcokból hazatérő ezer francia megfigyelését. Le kell fegyverezni a francia külvárosokat, ahol fegyverek ezreit és kalasnyikovokat árulnak alig száz euróért” – mondta Le Pen.

A Le Monde című napilap kommentárja szerint ezek a „sokkoló javaslatok” már eddig is szerepeltek a Nemzeti Front programjában és Le Pen 2012-es elnökválasztási programjában.

Share.

About Author

Leave A Reply