Virtuális vonatbaleset

0

Helyzetünk vélten vagy valóban egyedülálló volta bosszanthat, de akár vigasztalhat is bennünket, mikor hogyan. Ha választhatunk, a felesleges bosszúság persze kerülendő lehet, ahogyan ez Marton Péter e heti írásában is bemutatásra kerül.

Marton Péter: Ilyen szart is csak – avagy hogyan ne éljünk belföldön II. (novella)

„Egyszerűen nem hiszem el, hogy mit művel ez a telefon, már megint azt hiszi, hogy Nagytéténynél vagyunk, pedig az előbb jó nyomon volt, bár akkor a Bodensee közepére tett ki, de most újra Nagytéténynél van – komolyan mondom, ilyen szart is csak Magyarországon mernek eladni, ez kész katasztrófa!”,

panaszkodik szűkszavú útitársának a telefonját már órák óta bőszen nyomogató srác, miközben elsuhan mellette az üde zöld délnémet táj, és a menetrend szerint Kelenföld felé közlekedő székesfehérvári gyors abban a pillanatban beleszalad a vonatukba szemből, micsoda tragédia – feltehetően egy rossz váltóállítás miatt, ami egyébként csak és kizárólag Magyarországon fordulhat elő.

***

Marton Péter szerzői Facebook-oldalához itt lehet csatlakozni a Facebookon. Ez pedig a szerző saját weboldala eddig megjelent írásaival.

Hogyan ne éljünk belföldön?

Share.

About Author

Leave A Reply