Villanyszerelő fizetés külföldön és Magyarországon

0

Villanyszerelőként elhelyezkedni külföldön és Magyarországon sem olyan nehéz manapság, hiszen nagyjából mindenhol hiány van belőlük. Éppen ezért érdekes, mennyi a villanyszerelő fizetés külföldön és Magyarországon (nem feledve természetesen, hogy a megélhetési költségek is különböznek.)

Villanyszerelő fizetés Magyarországon

Jelenleg is több száz villanyszerelőt keresnek a különböző álláskereső portálokon Magyarországon, ráadásul a helyzet a jövőben sem valószínű, hogy megváltozik a szakmai egyesült szerint, hiszen még a szakmát tanuló diák sincs ennyi.

Az elmúlt években elég komolyan meglódult a villanyszerelők átlagfizetése, hiszen míg 2011-ben 142.000 forintot kerestek (hivatalosan legalábbis), addig 2016-ra ez már 186.700 forintra emelkedett.

Hogy aztán 2018-ra még tovább emelkedjenek az összegek. A közelmúltban például volt olyan cég, amely havi nettó 200 ezer forintos fizetést ajánlott (plusz éves bónuszt).

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Egy másik, Nyugat-Magyarországon működő multinacionális vállalat már nettó 300 ezer forintos bért és céges autót ajánlott ugyanakkor, és volt olyan hirdetés is, amelyben a havi nettó fizetési keretet 174 –250 ezer forintban határozták meg, változatos feladatokat ígértek.

Szóval 2018 végére Magyarországon egy villanyszerelő átlagosan 250 ezer – 300 ezer forintot könnyen megkaphatott alapbérként, amire még különböző juttatások is jönnek.

Villanyszerelő fizetés külföldön – Németországban

A kereslet a szakmai művelői iránt külföldön is nagy, mást ne mondjunk a Határátkelő álláskínáló aloldalán is jó pár ajánlat található. Ezek közül válogattunk ki párat találomra.

Keresnek például üzemeltető villanyszerelőt Giengen an der Brenzbe, a feladat gyártógépek karbantartása, javítása, szerelése, hibakeresés (világítás, elektromos berendezések).

Elvárás a kommunikációs szintű német nyelvtudás, a hasonló munkakörben szerzett tapasztalat, a szakmai végzettség és a saját autó munkába járáshoz.

Ezért német munkaszerződés (azaz német biztosítás, bejelentés) mellett bruttó 10,40 euró / óra fizetés + munkanaponként nettó 44 euró kiegészítő pénz (Auslöse) jár, valamint a német partner által biztosított szállás.

Egy másik ajánlatban alapfokú német nyelvtudást várnak el a szokásos szakmai végzettség mellett, ez is hosszútávú munka, amihez a munkaterületeken ingyenes szállás, munkaruha, céges autó és tankolási kártya jár. A kereseti lehetőség havi bruttó 660.000,- Ft-nál kezdődik.

Végül keresnek München mellé is villanyszerelőt, akinek feladata családi házak, ipari létesítmények villanyszerelése, kábelcsatornák telepítése. Elvárás itt is a szakirányú végzettség, a többéves tapasztalat épületvillamossági szerelésben, és a minimum A2-es szintű német nyelvtudás.

Ezért nettó 12 €/óra fizetést, ingyenes szállást (családi házban bérelt szoba, vagy lakás, apartman) kínálnak és megtérítik az első kiutazást.

Nővér fizetés külföldön és Magyarországon

Share.

About Author

Leave A Reply