A világ legveszélyesebb nagyvárosai a nőknek

2

Az utóbbi egy-két hétben rengeteg szó esik a nőket érintő erőszakról, egy felmérés most nem csak ezt vizsgálta, hanem azt is, milyen hozzáférésük van az az egészségügyi ellátáshoz, a kultúrához, vagy épp a munkaerőpiachoz. Az eredmények érdekesek lettek.

A felmérésben nagyvárosokat vettek górcső alá, az azt végző Thomson Reuters Foundation a világ 19 legnagyobb városában élő szakértőket kérdezett a nők lehetőségeiről.

A legveszélyesebb város az egyiptomi Kairó lett, amikor a nőket hátrányosan érintő kulturális gyakorlatról van szó. Még mindig elterjedt a női nemi szervek csonkítása és a kényszerházasság, de a szexuális erőszak és a zaklatás tekintetében is a közvetlen élbolyan található.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

Ha ez nem lenne elég, a nők csak korlátozottan férhetnek hozzá a megfelelő egészségügyi ellátáshoz, az oktatáshoz, és nem könnyű nekik saját pénzügyeiket sem bonyolítani.

Nézzük a nem túl dicséretes élvonal további szereplőit!

 1. Kairó (Egyiptom)
 2. Karacsi (Pakisztán)
 3. Kinshasa (Kongói Demokratikus Köztársaság)
 4. Új-Delhi (India)
 5. Lima (Peru)
 6. Mexikóváros (Mexikó)
 7. Dhaka (Banglades)
 8. Lagos (Nigéria)
 9. Dzsakarta (Indonézia)
 10. Isztambul (Törökország)

A lista sok meglepetést aligha tartogat (talán-talán Mexikóváros 6. helye lehet még az), miként a másik vége sem lep majd meg senkit. A legbiztonságosabb város ugyanis London lett, a brit fővárost a japán (Tokió) és a francia (Párizs) követi – írta a EuroNews.

(Fotó: pixabay.com/shadyshaker)

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

Share.

About Author

2 hozzászólás

  • Alighanem elkerülte a figyelmed, hogy mi mindent vettek még figyelembe: milyen hozzáférésük van az az egészségügyi ellátáshoz, a kultúrához, vagy épp a munkaerőpiachoz. Azért így más kicsit más a kép, nem?

Leave A Reply