A világ legnagyobb hala

0

A világ legnagyobb hala a cetcápa, amit például Ausztráliában lehet megnézni. Már ha sikerül… Mindenesetre az Ausztrália A-tól Z-ig blog szerzői körútjukon megpróbálkoztak vele.

„A Ningaloo reef-en, Coral bay-ben elvileg együtt lehet úszni a világ legnagyobb halával, a cetcápával. (…)

Szépen befoglaltuk magunkat egy egész napos cetcápa úszásra, lecsengettünk nem kevés pénzt (konkrétan az egész utunk legnagyobb egyszeri összegét), amiért cserébe kivittek minket egy hajóval a tengerre, egy felfedező repülőgép órák hosszat járta a környéket cetcápára vadászva, mi meg mindeközben vagy ötször mentünk be a tengerbe pipával és maszkkal úszkálni (sznorkelezni), megismerni a környék élővilágát.

Kicsit együk szemünk sírt, a másik nevetett, mivel elképesztő sok csodálatos vízi élőlénnyel találkoztunk. Például egy tigriscápával, zöld teknőssel, meg tengeri tehenekkel, azaz dugongokkal.

Külföldre mennél? Közel 1000 állásajánlat vár egyetlen kattintásra!

De a nap fénypontja egyértelműen a még bálnaszezon előtt megjelenő hosszúszárnyú bálna belépője volt.

Nem rossz egy kis úszkálós, hajózós naptól, ugye? Üröm az örömben, hogy sajnos időközben a felfedező repülőnek már nem maradt sok benzinje, úgyhogy kénytelen volt leszállni. Így a mi sanszunk is elszállt, hogy együtt úszhassunk a cetcápákkal.”

Aztán következett egy második alkalom is, hogy akkor sikerült-e a találka, az kiderül az eredeti posztból, ami persze tele van rengeteg szuper képpel!

Share.

About Author

Leave A Reply