A világ leghosszabb famólója

0

Kalandozzunk tovább Ausztráliában az Ausztrália A-tól Z-ig blog segítségével,  akik most olyan helyre értek körútjuk során, amiről rögtön érezték, hogy „jók az energiái”.

„Busselton Margaret River és Perth között fekszik, és ott található a világ leghosszabb famólója, ami 1.8 km hosszan nyúlik be az óceánba.

Mivel Ausztráliában vagyunk, természetesen ez a táv nem csak gyalog tehető meg, hanem akár fel lehet ülni egy kisvonatra is, és kizakatolni a végébe, ahol még egy vízalatti kis tengeri megfigyelő akváriumot is létesítettek.

Ha már lúd, legyen kövér. Mi inkább a sétát választottuk, és nagyon nem bántuk meg, mert a móló pár száz méterenként teljesen más arcát mutatja. Különösen naplementekor, amikor mi ott voltunk, úgyhogy a kis oda-vissza sétánk beletelt vagy 2 órába és 200 képbe.

A móló sok rendezvénynek is kedvelt helyszíne, illetve rendszeres sporteseményei vannak, mint pl. a móló-úszás. A verseny során az úszókat végig több oldalról kísérik hajókkal, talán nem véletlenül.

Busselton egyébként nagyon szépen rendezett, tiszta, takaros város és látszólag igen gazdag is. A parton többszáz méteren egymás mellett kis ingyenes bbq lehetőségek, asztalok, játszóterek, tiszta mosdók, zuhanyok sorakoznak szépen gondozott növényekkel.

A kandeláberek tetején kis napenergia panelek vannak és amin még mi is meglepődtünk, hogy a járdát megvilágító kis lámpaoszlopok a parton végig sorakozva energiatakarékos hiperkomoly színváltós ledlámpák.”

A teljes posztot sok képpel itt találjátok.

Share.

About Author

Leave A Reply