A világ legfényűzőbb vonata

0

A japán vonatokat leginkább pontosságukról és gyorsaságukról ismerjük, ám akad egy olyan, ami másról nevezetes. A világ legfényűzőbb vonatáról van szó, amelyre olyan nagy az igény, hogy az utazni kívánóknak néha sorsoláson kell résztvenniük, ha jegyet akarnak venni rá.

A nyüzsgő Hakata állomáson a Seven Stars vonatra felszálló utasokat egy teljesen más világ fogadja. A vonat meleg, fa enteriőrje és klasszikus dizájnja egy másik kort idéz fel.

„Minden egyedi és ennek a vonatnak a számára készült. Az ülésektől a világításon át a bútorokig az elvünk az elemek mandalakénti keverése volt. Keleti és nyugati inspirációk egyaránt megjelennek és a végeredmény valami olyasmi lett, amilyet még soha nem láttunk” – mondta a 70 éves tervező, Eiji Mitooka.

Kézzel készült porcelán mosdók, miniatűr, eredeti Mitooka festmények a folyosókon, a társalgóban egy tradicionális japán kumikó, egy fa panel, amelynek bonyolult mintázatát hátulról világítják meg. A csillag motívum jelenik meg mindenhol, a mennyezeten aranyból, befaragva az asztali lámpákba, színes üveggel kitöltve.

Eiji Mitooka először az Orient Expresszt választotta ihletőként, ám inkább valami olyat szeretett volna létrehozni, amely az idősebb japán utasokban is nosztalgikus érzéseket ébreszt.

„Azt gondolom, hogy a japánok sokáig abban hittek, hogy a legnagyszerűbb utazások Európába vagy Amerikába vezetnek, ahol megismerhetnek különböző kultúrákat és ott láthatják a legjobb dolgokat, ott ehetik a legjobb ételeket” – mondta a CNN-nek a tervező.

„Ám az 50 fölöttieknek a legkellemesebb és legpihentetőbb utazás az, ahol beszélnek japánul, japán ételeket élvezhetnek japán módon felszolgálva. Újra felfedezhetjük így Japánt” – fogalmazta meg ars poeticáját Eiji Mitooka.

Így repulnek az ultragazdag kiskölykök

(Fotó: Kyushu Railway Company)

Share.

About Author

Leave A Reply